Fjelloppsynet viser vei til ørreten i Ringebu

Lytt til erfarne fjellfolk! Skal du på fisketur i Ringebufjellet må du sjekke fjelloppsynets beste tips til gode fiskevann i området.

Skrevet av

Inatur Norge

Ringebu Fjellstyre forvalter fisket i tre statsallmenninger mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Fjelloppsynet i området har det som sin daglige arbeidsplass og er lommekjent, så disse tipsene

Her får du uvurderlige tips fra fjelloppsynet til disse fire områdene i Ringebu, og hvor du kan få tak over hodet på fjellturen.

  1. Venabygdsfjellet
  2. Friisvegen/Imsdalen
  3. Saubuvegen
  4. Allmenningsvegen/Gopollvegen

Oppsynet forteller at fisken i hele Ringebu kommune holder gjennomgående fin størrelse og kvalitet, samt at det finnes fiskevann med ekstra grov ørret.

Hele området er dekket av samme fiskekort:

Kjøp Ringebukortet

1. Venabygdsfjellet

Rett sør for Rondane ligger Venabygdsfjellet. Toppene i området når kanskje ikke like høyt som i nasjonalparken, men fisket står på ingen måte tilbake for det man finner i Rondane.

På Venabygdsfjellet kan du kjøre fram til Langrompehytta, som er et ypperlig utgangspunkt for dagsturer til en rekke fjellvann med gode bestander av ørret. At alt innen halvannen times gange fra hytta er en kjempebonus. Kartgrunnlag: Statens kartverk, Geovekst og kommuner – Geodata AS
Ørreten i området har god kondisjon og størrelse. Her en fluefanget gul svømmegris.
På Flaksjøen kan du leie båt og garn.

Langrompehytta er en lett tilgjengelig hytte som kan leies i barmarkssesongen. Hytta har fire sengeplasser og to soverom.

Med utgangspunkt i Langrompehytta på Venabygdsfjellet kan du ta turer på inntil halvannen time til Klopptjønnet, Ramstjønnet, Flåtjønnet Muvatnet, Bølvatnet, Langrompa, Mykjørrtjønn og Flaksjøen. Alle har ørret.

I Flaksjøen og Bølvatnet finner du også sik. I Flaksjøen er det også abbor.

Bestill Langrompehytta

2. Friisvegen, Imsdalen

I dette området anbefaler fjelloppsynet oss å prøve fiskevannene Hirisjøen, Hemtjønnet, Helaktjønna, Fremre Åsdalstjønn, Indre Åsdalstjønn, Reinstjønnet, Nordre Breitjønn, Indre Breitjønn, Søre Breitjønn, Nordre Imssjøen, Søre Imssjøen og Famptjønnet.

I tillegg kan man, ved høy vannføring, treffe på stor fisk i for eksempel elvene Hirisjøåa, Remma, Breia, Stor-Hira og Helakbekken.

Det er også gode muligheter for fangst i Rundhallåa, Åsta, Orma og Imsa.

Anbefalte overnattingssteder i området er Barthstua og Imsdalsskolen, som begge kan leies på inatur.no, eller den åpne bua Borkebua.

Barthstua ligger fint til for fiske i en rekke vann, men også flere småelver som kan overraske med grov ørret på høy vannføring. Kartgrunnlag: Statens kartverk, Geovekst og kommuner – Geodata AS
Barthstua er en skikkelig stemningsfull hytte med fantastisk beliggenhet.
Lærerboligen i Imsdalen har sju sengeplasser og passer for en liten gjeng.

3. Saubuvegen

Her er tipset fra oppsynet å teste vannene Svæltjønnet, Gluptjønnet, Søre Saubutjønnet, Nordre Saubutjønnet, Sulebergtjønnet eller Damtjønnet.

I tillegg kan det være spennende fiske i elver og bekker, som Svæla vestover fra Svæltjønnet, Vetåa forbi Saubua og Samdøla i Samdalen.

Med Saubua som base har du kort vei til mange vann og småelver, og turterreng så langt øyet kan se. Kartgrunnlag: Statens kartverk, Geovekst og kommuner – Geodata AS
Saubua er en koselig og funksjonell fjellhytte, med ørret på alle kanter.
Saubutjønnene ligger like ved hytta. Tips: Sjekk også småelvene i området.

Booker du Saubua bor du midt i Smørøyet. Hytta har fire sengeplasser og ett soverom.

Bestill Saubua

4. Allmenningsvegen/
Gopollvegen

Her har også fjelloppsynet noen helt konkrete tips til oss om hvor vi bør prøve oss. Fiskevannene Damtjønnet, Nedre Samtjønnet, Øvre Samtjønnet, Buduppen, Steinslåtjønnet, Nordre Eldåtjønnet, Koltjønnet og Børgetjønnet får gode skussmål fra våre kjentfolk.

I tillegg kan du ved høy vannføring treffe større fisk i elver og bekker som Vetåa, Samdøla i Samdalen, Tromsa og Samtjønnsbekken.

Trolldalsbua ligger i nesten helt innerst i Samdalsvegen (Allmenningsvegen) i Ringebu Østfjell, og er et ypperlig utgangspunkt for fisketurer. Kartgrunnlag: Statens kartverk, Geovekst og kommuner – Geodata AS

Du kan leie Trolldalsbua av Fjellstyret. Det åpne bua Samtjønnsbua ligger også fint til for turer i området.

Bestill Trolldalsbua

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Tips fra lokalkjente Sikre isfisketips for ørret og røye

Drømmer du om fargesprakende røyer under isen, eller en grov vinterørret? Inatur gir deg tipsene.

Fiske Røyetips fra høst til vår

Fra røya samler seg på varpene på høsten til seinvinteren og vårens kikkfiske i fjellvannene; det kommende halvåret er en spennende tid for røyefiskere.

Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...