Skjåk - fiskevann så langt øyet kan se

Legg turen til et av Skjåks mange fiskevann, og sjekk de fantastiske utleiehyttene. Her kan du bo midt i Breheimen, eller langs riksveien.

Skrevet av

Skjåk Almenning

Harrfiske i Otta elv, høyfjellsfiske i Breheimen, lange fisketurer i Reinheimen eller familiefiske på Grotli. Skjåk Almenning har fisketilbud til alle – og garantert køfritt.

I tillegg til fiskevann i alle retninger, har Skjåk Almenning en rekke utleiehytter i noen av Norges flotteste fjellområder.

Ottaelva med den karakteristiske grønnfargen.

Fiske nede i dalen og i Otta elv

Otta byr på mange muligheter med lett atkomst til fiske for alle. Det er ørret i hele vassdraget, og harr i den nedre delen av elva. Området ved Pollfoss er svært godt egnet for fluefiske.

Fisket etter stor ørret i Ottaelva er som regel best før fjellflommen kommer for fullt. Du kan godt prøve deg i midten av mai, hvis du ønsker å fiske på stor og sær ørret som nymfer i klart vann. Noen steinflueklekkinger kan forekomme, men du bør ikke satse alt på dem, hvis du vil tjuvstarte elvesesongen med å faktisk få fisk.

Fjellfiske i Skjåk

I Skjåk, i villreinens rike, er det lengre mellom folk enn flotte fjellørreter. Inne på de store fjellområdene finnes det mange små og store blinkende perler.

Mange av vannene ligger høyt til fjells. Den beste tida for fiske er derfor fra juli og utover seinsommeren. Skjåk har lange tradisjoner for kultivering, og det settes ut fisk i vann der det er liten naturlig rekruttering.

Det er mye å velge i. Her er noen gode tips:

Reinheimen sørøst – Aursjoen, Lordalen og Leirungsvatnet:

Foto: Morten B. Stensaker

Dette fjellområdet ligger nord for Bismo i Skjåk. De nærmeste områdene er lett tilgjengelige da det går vei opp til Aursjoen. Området er kjent for flott fjellørret av prima kvalitet.

Kjøp fiskekort

Hyttetips for området: Aursjohytta

Aursjohytta ligg like over tregrensa i Aursjolie, 1105 moh., med fantastisk utsikt over Skjåk og Breheimen. 7 soverom og 16 sengeplasser, innlagt strøm, vann, toalett og dusj.

Bilvei om sommeren.

Fiske i Sottjønn og Sottjønnbu

Fisken i Sottjønnene er rød i kjøttet og av god kondisjon. Størrelsen er fra rundt en kvart kilo og oppover. Ved Sottjønnene ligger utleiehytta Sottjønnbu.  

Hyttetips for området: Sottjønnbu

Hytta ligger 1475 moh., ca. 2,5-3 timer gange fra Sota Sæter og har fantastisk utsikt. Du kan leie båt og garn. Hytta er også en fin base for toppturer til Holåtinder og Tverrådalskyrkja på vinteren.

Lei hytta her

Fiske i Liavatnet og området sør for Ottadalen i Skjåk

Sørvest for Ottadalen i Skjåk finnes Mysubyttdalen med blant annet Liavatnet og Røykeskålvatnet. Her finnes det mange gode fiskeplasser som er lett tilgjengelige for både små og store.

Hyttetips for området: Liabue ved Breheimen Nasjonalpark

Liabu ligger ved Liavatnet. Storslått turterreng sommer som vinter. Flott utgangspunkt for toppturer, jakt og fiske i Breheimen.

Lei Liabu her

Andre utleiehytter i Skjåk Almenning

I tillegg til Liabu har Skjåk Almenning 15 andre utleiehytter, for eksempel Grønnstorrbu i Breheimen nasjonalpark og Legerhytta i Breidalen.

Grønnstorrbu:

Grønstorrbu ligger 1120 moh. ved elva Tundra i Breheimen Nasjonalpark. Ca 2,5 times lett gåtur fra bilvei (sommer). Ett av de beste områdene for fjellfiske, og et flott utgangspunkt for toppturer.

Lei hytta her

Legerhytta i Breidalen

Legerhytta ligger 930 moh. like ved Riksveg 15, langs fjellovergangen mellom Skjåk og Stryn. Fin familiehytte med to soverom. Ligger bare 30 min kjøretur fra Geiranger og 50 min fra Stryn.

Lei hytta her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Langtur 10 turer vi drømmer om

Du kjenner det du også, ikke sant? Den lille kriblingen når det drypper fra taket? Følelsen av alle eventyrene som ligger foran deg.

Fiske Tips fra lokalkjente Fisketips for Oslomarka – Nøklevann og videre

I serien med fisketips fra Oslomarka Fiskeadministrasjon har vi kommet til Nøklevann og småvannene innenfor.

Fiske Tips fra lokalkjente Fisketips for Oslomarka – inn fra Hakadal

Vil du prøve fiskelykken i Oslomarka, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Her på Inatur fisketips fra de lokalkjente i OFA for hver innfallsport til marka....