Fiske:

Fiskehytte i Tydal – stor ørret og røye

Ser du etter et fiskeområde med en sentralt plassert hytte og variert fiske av topp kvalitet, som alle kan delta på? Denne hytta i Tydal leverer!

Stor ørret fra Tydal.
Stor ørret fra Tydal.

Legger du turen til denne hytta på Gjetneset i Stugusjøen i Tydal, behøver du ikke gå mange meterne for å fange flott ørret og røye. 

Stugusjøen og Mosjøen som ligger noen få kilometer nedstrøms for hytta er glimrende fiskevann, med tidvis grov ørret og røye av fin størrelse og suveren kvalitet.

Begge vannene er også gode isfiskevann. På Mosjøen rapporteres det om tidvis veldig fine ørretfangster på isen. Faktisk er disse vannene anbefalt av selveste storfiskkongen Cato Bekkevold, og gode eksempler på at du ikke alltid må gå over fjellet for å finne fisken.

Utallige jordbærsteder

FLuefiske i Tydal, Tya.
Fluefiskere har mye å velge blant i Tydal, fra rolige strømmer med vakende ørret til fjellvann med trillrund og ildrød røye. Her er vi elva Tya. Foto: Ole Kristian Berggård

Den kjente ørretelva Tya har sitt utspring i Stugusjøen. Noen kilometer lenger ned, i Selbu kommune, møter den Nea, (også godt kjent blant ørretfiskere med hang til stor vakende ørret). 

Og selv når du har vært innom disse har du ikke gjort mer enn å skrape i overflaten av det som er fiske i Tydal ... 

Fisken trives godt i de kalk- og næringsrike vassdragene. Både insekter og krepsdyr er tilgjengelig i stort monn, noe tydalsfisken bærer preg av.

En grov røye har tatt agnet; en lite sjelden hendelse i Tydalsfjellene.

Førsteklasses fjellfiske

I Tydal finner du en rekke gode villmarksvann inn mot svenskegrensa. Ved foten av Sylanmassivet finner du de kjente røyevannene Nesjøen og delen som kalles Essandsjøen. Både isfiskere og båtfiskere med markdrag gjør gode fangster ute på de store og produktive sjøene. Vil du prøve deg på røya der anbefaler vi å leie båt. 

Vil du på en ekspedisjon som kan være litt krevende, kan du prøve deg i Virgelsjøen, et stort høyfjellsvann delvis i Tydal, delvis i Røros. Enklest adkomst fra Rørossida via Torsvoll.

Vannet var originalt et rent røyevann. Ørret av den fiskespisende Tunhovdstammen ble introdusert i midten av forrige århundre. I dag kan du få grov ørret som har beita røye i årevis mellom hver gang den ser en sluk, wobbler eller kunstig flue. 

Vannet er ganske værhardt, så fluefiskere bør regne med å måtte sitte og vente på stille vær, men når det kommer ...

Fiske for alle

Stor ørret fra Tydal.
Tydal leker ikke butikk når det kommer til ørret.

I tillegg til alle de nevnte fiskemulighetene fins det mange tilrettelagte fiskeplasser i Tydal, så alle kan få fiske. I Nea fins det fiskeplasser tilrettelagt for funsksjonshemmede og mange av de gode fiskevannene er nær vei. Og det er ikke bare småfisk på de lett tilgjengelige plassene. 

Enkelte vann krever eget fiskekort, og noen elvestrekninger og vann har egne regler. Les mer om fisket i Tydal her.

Bo på Gjetneset

Hytta er stor og trivelig, med tre soverom og ni sengeplasser.
Og et steinkast unna ligger Stugusjøen. Kan du få det bedre?
Tydalsfjellet må oppleves. Været er dog ikke alltid som dette.
Hytta på Gjetneset er godt utstyrt og passer for alle friluftsfolk.
Røye fra Tydal.
Isfiske er minst like populært som fiske i åpent vann i Tydal.

Hytta på Gjetneset er en drøm av en hytte for fiskere, jegere og turfolk. Det tilgjengelige fisket er variert og passer alle uansett ferdighetsnivå og utstyr.

En av de virkelige fordelene med denne hytta for dedikerte fiskere er hvor mye forskjellig fiske som er tilgjengelig. Er været rufsete kan du trekke ned i lavlandet i elver og småvann. Når høytrykket kommer er du klar, og kan treffe drømmebettet i fjellet.

De varierte fiskemulighetene er også en stor fordel for grupper eller familier med forskjellige ønsker og behov.

Hytta er i tillegg komfortabel og praktisk, med vei helt fram, innlagt vann, strøm og fullt utstyrt kjøkken. Heldigvis finner du flere hytter med glitrende fiskemuligheter i Tydal på Inatur.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om fiske, jakt og overnatting i Norge

Powered by Labrador CMS