Prøv ørreten i Hallingskarvet nasjonalpark

Østre Hol jeger- og fiskerforening tilbyr fiske i 25 vann og elvestrekninger, fra Holsfjorden 543 moh, til 1440 moh i Hallingskarvet nasjonalpark. Her får du deres beste tips.

Skrevet av

Inatur Norge

De fleste av vannene ligger inne i selve nasjonalparken. De har også tre hytter de leier ut i området, som du kan lese mer om lenger ned i artikkelen.

Alle vannene og elvestrekningene Hol JFF disponerer har varierende bestand av ørret. Det største fiskeområde er vakre Ynglesdalen. Her ligger over 20 vann og venter på deg.

Du finner alt fra frodige tjern omkranset av bjørkeskog i idyllisk høyfjellsnatur, til vann i golde og karrige omgivelser oppunder Hallingskarvet.

I de 4 vannene nede i selve Ynglesdalen er det ørekyte, og stort sett tett bestand av ørret.

Flott natur, godt ørretfiske og hytter du kan leie midt i alle herlighetene. Med tips fra de lokalkjente i Hol JFF har du alle muligheter for en uforglemmelig tur.

Når du kommer opp til Ynglesvatn, Turisttjern og ikke minst Skarvåntjerna, er ørretbestanden «akkurat passe» og du kan få fine fangster med fisk av ypperste kvalitet.

Enda høyere opp, til Langetjern, Godfjelltjern og Simlenuttjern, er ørretbestanden tynn. Her går det imidlertid enkelte riktig store ørretkubber ...

Felles for alle vanna oppe i høyden er at fisken til tider kan være vanskelig å lure. Her spiller vær og vind en avgjørende rolle. Den flotte naturen her oppe skulle uansett gjøre at du ikke angrer på turen.

Vann etter vann etter vann. Hallingskarvet innbyr til flotte fjellturer med fiskestang.

Dersom du ikke vil gå inn til området, enten fra Raggsteindalen og opp Sledaskardet, inn fra Sveingardsbotn over Bøssåne, eller fra Sandbekken inne i Vierbotn, kan du bestille båtskyss på Storestølen Fjellstugu.

Det er en del stier i området, men området ligger ikke langt fra vestlandsværet. Kart og kompass må være med.

Turkartet ”Hallingskarvet” i Statens kartverks turkartserie dekker hele området. Fiskesesongen er av naturlige årsaker varierende.

I Simlenuttjern har isen sjelden gått før i midten av juli. I de fleste vann driver Hol JFF en eller annen form for kultivering som utsetting av fisk, teinefiske etter ørekyte, tynnefiske eller prøvefiske.

Kjøp fiskekort

Her kan du overnatte i Hallingskarvet:

Tuftehytta

Tuftehytta ligger nydelig til i terrenget, på vestsiden av Tuftetjern, ytterst i Ynglesdalen, bare et kvarters gange fra Strandavatn.

Hytta har yttergang, kjøkken, stue m/køyeseng, et soverom med familiekøye og hems over kjøkkenet, er godt utstyrt, og har 6-8 sengeplasser.

Den er egnet til helårsbruk. Ved hytta ligger det båt du kan bruke til fiske.

Bestill overnatting

Spennhytta

Spennhytta er en ombygd anleggsbrakke som ble satt opp i forbindelse med Oslo Energis vindmålinger i oppstarten for Holsreguleringen (derav navnet).

Hytta er nylig restaurert, har gang, stue og kjøkken, er bra utstyrt og har 4 sengeplasser. Egnet til helårsbruk.

Hytta ligger i et fantastisk turterreng og godt sportsfiskeområde. Det er en times gange opp til utkikkspunktet Ynglesnuten, 1572 moh.

Bestill overnatting

Steinbua

Uansett hvor hardt stormen blåser – Steinbua blir der den er. Merk at hytta ikke er egnet til vinterbruk.

Steinbua er en gammel stølsbu som var ferdigrestaurert i 1990. Bua ligger på sør-østsiden av Finnebotntjern, innerst i selve Ynglesdalen.

Bua har særegen atmosfære, består av et stort rom, er bra utstyrt, og har 3-4 sengeplasser. Er ikke egnet til vinterbruk.

Ved naustet ligger båt man kan låne til fiske.

Bestill overnatting

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Tips fra lokalkjente Sikre isfisketips for ørret og røye

Drømmer du om fargesprakende røyer under isen, eller en grov vinterørret? Inatur gir deg tipsene.

Fiske Røyetips fra høst til vår

Fra røya samler seg på varpene på høsten til seinvinteren og vårens kikkfiske i fjellvannene; det kommende halvåret er en spennende tid for røyefiskere.

Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...