-
Fisketips for fluehuer
-
Ta Mjølkevegen til ørreten
-
Fiske og turer i ukjente Engerdal
-
Nye fiskehytter på Inatur
-
16 av 33 stengte elver i Sør-Norge åpner for begrenset fiske
-
10 anbefalte fjellvann for sommerens ørretfiske
-
Tipsene som tar deg til lett tilgjengelig fjellfiske i Lesja
-
Isfritt til 1200 moh – tidlig start på fjellfisket
-
Hytter i sjøkanten
-
10 nye og spennende fiskehytter på Inatur
Tre tips til ørretfiske i Østfold
Når det eneste du vil er å fiske – området tidligere kjent som Indre Østfold kan gi deg årets første og siste fisketurer etter ørret.
På Inatur.no finner du fiskekort for tre spennende og godt forvaltete områder med flott ørret, abbor, gjedde og annen fisk.
Vannene i indre deler av det som før ble kalt Østfold blir tidlig isfrie og ligger ofte først i løypa på Østlandet. Her kan du boltre deg før det løsner i områder som Oslomarka, eller et av de 144 andre innlandsfisketilbudene i Viken på Inatur.no, hvor vår og sommer vanligvis kommer seinere enn i sørøst.
Felles for alle de tre områdene er aktiv og god forvaltning og fine ørretbestander.
Og når sommeren blir til høst kan du strekke sesongen i de samme områdene, siden isen legger seg en del seinere her.
Her kommer tipsene for Midtre Degernes, Vestfjella i Aremark og Nordre Boksjø og omegn. Helt nederst finner du noen tips til hva du skal fiske med. Skitt fiske!
1. Midtre Degernes Grunneierlag
Midtre Degernes Grunneierlag tilbyr fiske i 63 fiskevann (52 med ørret). Her finner du stillhet og spennende fiskemuligheter.
Siden 2010 er det tatt flere ørret på over 2,5 kg og abbor på over 2 kilo i området! Det er på ingen måte vanlige fangster, men det sier mye om potensialet til vannene. Å vite at de er der er uansett alt som skal til for å øke pulsen hver gang det skjer noe i enden av snøret ...
Meite med mark leverer bra, men også fluefiske og slukfiske gir gode ressultater. Prøv også isfiske med mark eller agnfisk (der dette finnes).
Sjekk Facebook-siden til Midtre Degernes grunneierlag for siste nytt og masse god informasjon om hvordan de jobber for å opprettholde kvaliteten på fisket.
2. Vestfjella i Aremark
I Vestfjella finner du ikke mindre enn 96 fiskevann på et område du kan krysse til fots på noen timer. I 45 av dem fins det ørret, mange med fisk over kiloet. Området forvaltes og kalkes av Vestfjella Utmarkslag.
Eneste fiskeslag er ørret og abbor. Utmarkslaget følger vannene nøye og vet hvordan de skal forvalte vannene for å få fisk med god vekst. Fire vann er forbeholdt fluefiske og to er tilrettelagt for bevegelseshemmede.
Vestfjella i Aremark er et utrolig spennende område med stor tetthet av gode fiskevann. På Facebook-siden Vestfjella fiske Aremark finner du som regel siste nytt om forholdene.
3. Nordre Boksjø og omegn
Halden Omegn Jeger og Fiskerforening (HOJFF) tilbyr fiske i over 100 vann og tjern, de fleste fra 150-200 moh. Området har mange vann du kan utforske i fred og ro, langt fra alt mas. Flere av de frivillige i foreningen bruker mye tid og krefter på å opprettholde et godt fiske i området, og mange av dem er lommekjent.
Enten du vil padle rundt i flytering med tørrflua klar, jakte storabbor på isen eller ha et vann hvor ung som gammel kan nappe opp abbor etter abbor, finner du det her.
Fisketips for Indre Østfold:
Sluk- og markfiske: Små-middels skjesluker, wobblere, spinnere og ikke minst meite med mark er metoder som ofte leverer veldig godt. Harvefiske er også effektivt når nettene er mørke.
Fluefiske: Først fjærmygg, biller og maur. Hvis det ikke vaker, prøv nymfer av libeller, myrdøgnfluer eller rett og slett en Woolly Bugger langs myrkanter og marbakker. Eller Tsjernobyl Ant. De første myrdøgnfluene kommer kort tid etter fjærmyggen. I vann med vulgata kommer klekkingene som regel betydelig tidligere enn i Osloområdet. Mørke døgnflueimitasjoner i krok 12-16, vulgataimitasjoner, vårfluer og maur dekker det meste.
Les også: Finn ørreten i Oslomarka, en stor guide med mange supre fisketips fra Oslomarka Fiskeadministrasjon for hver innfallsport til marka.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få tips om overnatting, fiske og jakt i Norge