Fiske:

Med fiskestang på Valdresflya – Vinstervatn

Vinstervatn har fjellørret av første klasse. Fisken vokser raskt og har høy kvalitet, og det går virkelig stor ørret i vannet. Sjekk Vinstervatn i sommer!

Fjellørret fra Vinstervatn vokser fort og smaker fortreffelig. Stor blir den også.

Vinstervatn har virkelig flott fjellørret. Treffer du bettet på Vinstervatn vil du få en opplevelse du sent glemmer. Kampvillig og feit ørret, som ofte viser seg i størrelser på over kiloen. 

Vinstervatn er stort og tåler beskatning. Det er utvilsomt enklere å fiske i dette store vannet dersom man har båt. Det settes årlig ut fisk i vannet og bestanden er solid med mangfoldige tonn fisk.

Du trenger fiskekort fra Øystre Slidre fjellstyre for å fiske her. Da får du i tillegg en rekke andre gode fjellvann og elver på kjøpet. 

Flere av vannene rundt Vinstervatn egner seg for kortere eller lengre turer, og det er lettere å få fisk uten båt i mange av de mindre vannene på fiskekortet.

Bitihorn ved Vinstervatn.
Bitihorn ved Vinstervatn. I tillegg til ørretfangst, kan du forvente å komme hjem med flotte landskapsbilder
båt på Vinstervatn.
Det er en stor fordel med båt på Vinstervatn. Du kan leie båt på Haugseter fjellstyre. Kjøper du oterkort i tillegg kan du sikre deg mengder av ørret av beste sort.

Det er lange tradisjoner for å utnytte fiskeressursene i Vinstre, som fra gammel tid både har vært ei viktig transportåre og matkammer for budeiene som lå på stølene med buskapen hele sommeren.

Jotunheimvegen ble laget i forbindelse med regulering av vatnet i 1950-årene. Vinstre er fortsatt et viktig fiskevann for lokalbefolkningen, og har også de seinere årene blitt mer populært for tilreisende dorgefiskere som har med egne båter.

Øystre Slidre fjellstyre om Vinstervatn

Vinstre har en tynn bestand av ørret som har god næringstilgang og rask vekst. Gjennomsnittvekt for garnfisket ørret er på ca 600 gram, ei vekt som oppnås ved 5-6 års alder. 

Største kjente fisk i Vinstre ble fanget av fjelloppsynet under stamfiske. Denne var 70 cm og 5,1 kg.

Tynn bestand med rask vekst

Med kjøligere vær og kanskje litt nedbør er det gode forhold for å fange Vinstres legendariske fjellørreter.
Valdres har lange og rike fisketradisjoner. Her er Franck P. Madsen og Ola T. Kvien avbildet på vei ut, i 1935.
Valdres har lange og rike fisketradisjoner. Her er Franck P. Madsen og Ola T. Kvien avbildet på vei ut, i 1935.

Vinstre er regulert med 4 meter. Som en konsekvens av dette er regulanten pålagt å sette ut 10 000 2-årig ørret som skal ha størrelse 20-24 cm ved utsetting i juni.

En unik mulighet til oterfiske i Vinstre i Øystre Slidre Statsallmenning. Kortet selges kun via Inatur pga antallsbegrensning på 5stk/dag. Her kan du virkelig få sikret deg god fjellfisk.

Overnatting på Haugseter

Haugseter Fjellstue ligger ved Vinstervatn og har både rom og hytter til leie. Her kan du bo i et område hvor stølsdrift fortsatt lever og du er ved porten av Jotunheimen om du ønsker å dra videre inn i fjellene. Haugseter tilbyr også båtutleie for alle som vil ut på Vinstervatn å prøve fiskelykken

Hytter fra Haugseter fjellstue på Inatur:

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om fiske, jakt og overnatting i norsk natur

Powered by Labrador CMS