Jakt:

Alle kan søke storviltjakt på Inatur

På Inatur finner du hundrevis av tilbud på storviltjakt fra Statskog, Fjellstyrene i Norge, Finnmarkseiendommen og private grunneiere. 

Elg i skogen.
Statskog vil gjøre elgjakt mer tilgjengelig, så nå kan du kjøpe jaktrettighet på elg uten å ha et etablert jaktlag. De har også samme ordning for hjort.

Sjekk dette før du søker

For å søke jakt på Inatur.no må du ha en bruker. Har du ikke det er det enkelt å opprette. 

Her kan du logge inn og opprette en bruker.

Finner du noe som frister, husk å sjekke søknadsfristen grundig. 

Les mer om søknadsbasert jakt på Inatur.

PS: Visste du at ferske jegere kan få gratis jaktkort? Les mer om den gunstige ordningen her.

På Inatur finner du tilbud fra Norges største grunneiere som Statskog, Fjellstyrene, Finnmarkseiendommen og private. De sørger for at noe av den beste jakta i Norge er oppnåelig for alle, til en overkommelig pris.

Mange av områdene er svært gode terreng for elg, hjort og villrein, men prisen er fast og betydelig lavere enn tilsvarende terreng på det åpne markedet. Denne særnorske modellen med felles allmenninger sørger for at alle uansett lommebok, kontakter og erfaringsnivå, får en sjanse til å få oppleve storviltdrømmen.

For å sikre god forvaltning er mange av tilbudene søknadsbasert. Du søker og så foretas det en trekning.

Den søknadsbaserte storviltjakta du finner på Inatur er tilgjengelig for alle godkjente storviltjegere. Sørg for å ha godkjent ettersøksavtale eller ettersøkshund hvis du skal jakte elg, hjort og rådyr. Se også de forskjellige tilbudene for hva som kreves spesifikt. 

Ikke bare søknadsbasert

Statskog har i tillegg satt seg som mål å senke terskelen for elgjakt. Nå kan du kjøpe jaktrettighet på elg uten å ha et etablert jaktlag. De tilbyr også tilsvarende ordning på hjort. De tilbyr også jaktkort etter prinsippet førstemann-til-mølla. Disse og andre gode tilbud for alle storviltjegere legges ut på storviltjakt på Inatur.

I statsallmenninger som forvaltes av fjellstyrene skilles det ofte mellom utenbygds og innenbygds, hvor innenbygds kan gis bedre muligheter enn utenbygds. Dette følger av Fjelloven.

På de områdene Statskog forvalter er det likt for alle bosatt i Norge.

Mer tilgjengelig jakt

Etter at Statskog kjøpte Meraker Brug har de åpnet opp stadig mer av eiendommen. Resultatet er enda flere gode søknadsbaserte jakttilbud til en fornuftig pris. Mange av tilbudene slippes hvert år, 1. april.

Her kan du lese om hundrevis av forskjellige tilbud på på elg, hjort og villrein.

Søk elgjakt

Mange av de søknadsbaserrte tilbudene slippes 1. april hvert år.

Frister elglos langs myrer og i barskog, klar høstluft og et bål, kanskje etter et fall? Elgjakta er den norske jaktformen som skaffer mest mat på bordet. Elgjakt er også veldig sosialt. Ikke nødvendigvis når du sitter lydløst på post og hører losen nærme seg, men etterpå, når hele laget deler opplevelsene gjennom dagen.

Søk hjortejakt

Hjort i solnedgang.
Det felles stadig mer hjort i Norge og hjortejakt er i vinden som aldri før.

Hjortejakta du kan søke på Inatur strekker seg fra hjorterike vestlandsterreng til mer klassisk elgterreng i østligere strøk, hvor hjortens inntog i nyere tid har gitt utslag på kvotene.

Hjortejakt kan være utrolig spennende enten det er drivjakt med hund, smygjakt, lokkjakt eller andre former for posteringsjakt. Og kjøttet er mørt, smakfullt, sunt og bærekraftig.

Søk villreinjakt

Villrein i høstfjellet.
Villreinjakt er selve urjakta og samtidig en viktig del av forvaltningen av villreinen.

Villreinjakta er er er noe av det mest ikoniske vi har av jakt i Norge. Etter at isen trakk seg tilbake kom først villreinen. Vi fulgte bare etter. Det er ikke rart at mange har et sterkt og nært forhold til akkurat dette dyret.

Jakta er også en viktig del av villreinforvaltningen, samtidig som det er en kilde til fantastiske opplevelser i det flotteste som fins av fjellnatur, gode historier og fantastiske måltider i etterkant.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om jakt, fiske og hytter i Norge

Powered by Labrador CMS