Gjør et hyttekupp: bo for 200-500 kr døgnet

De beste turopplevelsene er gratis, men av og til er det godt med tak over hodet. Her finner du rimelig overnatting i flott natur.

Skrevet av

Inatur Norge

En opplevelsesferie behøver ikke bli dyr. Norge er fullt av spennende turområder for eventyrlystne friluftsfolk. De beste opplevelsene venter lenge etter at veien har blitt en sti.

Du kan leie rimelige hytter i nasjonalparker hvis du vil oppleve indrefileten av norske fjell og vidder. 

Og visste du at du med Statskogs norgeskort for innlandsfiske kan fiske i noen av landets beste områder for innlandsfiske? Du kan fiske i Nordland, Troms, Femunden, Børgefjell, Trøndelag, Saltfjellet, Finnemarka, Finnskogen, Rago, Trysil og mye mer!

Lurer du på hvor du skal reise kan du også sjekke noen av tipsene fra de lokalkjente i fjellstyrer og jeger- og fiskerforeninger.

Lyst til å dra på tur? Du finner flere hundre hytter som ikke koster mer enn en femhundrelapp per natt på Inatur. Noen av dem langt fra folk, andre betydelig nærmere.

Hytter til maks. 500,-

Under finner du noen utvalgte røverkjøp:

Fagervik i Tørvikbygd - Hardanger

Fagervik ligger idyllisk og avskjermet ved Hardangerfjorden.
Hytta ligger i skogen på odden til høyre i bildet. 

Fagervik ligger i Kvam kommune ved Hardangerfjorden i overkant av en times kjøring fra Bergen.

På området Fagervik er det 3 hytter i tillegg til denne. Det er felles uteareal med stor gressplen, strand, svaberg, benker og flytebrygge. Felles sanitærbygg med varmt og kaldt vann, dusj og vannklosett.

Leietaker disponerer en enkel robåt. Denne ligger i naustet som anvist på kartet.

Bestill overnatting

Koselig hytte på Fiskevollen i Rendalen

Hytta måler 39 m2 og klarer akkurat å huse tre personer uten at noen deler køye.

Ved tradisjonsrike Fiskevollen ved Sølensjøen ligger denne nydelige hytta. Fiskevollen er Norges største og eldste innlandsfiskevær. Her er det blitt fisket røye og sik siden vikingtiden. 

Fiskevollen er et flott utgangspunkt for både jakt og fiske, fjellturer og aktiviteter på vann. Vil du fiske kan du kjøpe fiskekort for Sølensjøen og den vakre Spekedalen.

Kontakt utleier dersom du ønsker å leie naust til egen båt, kajakk eller kano. Du kan leie båt i området.

Bestill overnatting

Puttsjøkoia nær Hamar

Koia ligger flott til rett ved Puttsjøen. 

Fra hytta kan du se ørreten vake og høre orrfuglen spille. Er du glad i jakt, fiske eller bare elsker å slappe av i naturskjønne omgivelser vil du trives her. Bare noen meter fra skogsbilvei, men samtidig helt for seg selv.

Koia er et fantastisk utgangspunkt for skogsfugljakt og harejakt. Koia er nær Flagstadelva, en veldig spennende liten elv hvor du kan bli overrasket av stor mjøsørret. Den vandrer opp til Tørrbustilfallene, som er verdt et besøk i seg selv.

Bestill overnatting

Det Søre Sana mangler av boareal tar den igjen på beliggenhet. Hytta er perfekt plassert på bredden av Storsjøen med tilgang til egen uteplass og diskret strand. Hytta er akkurat passe stor til en – eller to som er veldig glade i hverandre. Foto: Bjørnar Hansen
Soveavdeling til høyre (merk den uttrekkbare gjestesenga i lilla), salong i midten og kjøkken til venstre. Foto: Bjørnar Hansen
Her kan du slappe av ved vannet. Det er mulig å leie båt sammen med hytta.

Denne nydelige plassen på motsatt bredd fra hovedveien gjennom Rendalen passer for én person, eller inntil to som er glad i hverandre.

Hytta passer veldig godt for en fisketur, enten du vil jakte på Storsjøens storørreter, eller utforske litt av alt det andre Rendalen har å by på. Kanskje passer hytta aller best til å bare være til på.

Er dere flere er det mulig å sette opp telt eller lavvo på tomta.

Det er mulig å leie båt sammen med hytta. Kommer du med egen båt kan du sjøsette på Burua, ved Fv 30 (Gamle kongevei) og legge til land ved hytta.

Bestill overnatting

Sånn ser en skikkelig bu ut. Her har du god plass til å nyte forfriskninger utendørs, men god ovnsvarme inne når det trengs. Foto: Bjørnar Hansen
Fattig på kvadratmeter. Steinrik på god stemning og beliggenhet.
Det er greit med armslag i Tylldalen.

Ingen vet lenger hvor gamle ytterveggene er. Eiebua har stått der på 20 m², bokstavelig talt lengre enn manns minne.

I naturskjønne Tylldalen i Tynset kommune kan du jakte skogsfugl og rype utenfor døra, prøve fiskelykken i flere gode ørret- og røyevann (Brønnåtjønna, Nordre Rivdalstjønna og Søndre Rivtjønna anbefales), eller rett og slett bare nyte stillheten.

Bua er utstyrt med vedovn, to sengebrisker, kjøkkenhjørne med gasskomfyr og bord. Drikkevann må medbringes.

Bua har i tillegg bod og utedo.

I Grimsdalen finner du denne flott bua med sine respektable 13 m² (bruttoareal.)
Området er en diger lekegrind, både for to- og firbeinte.

Bua ligger usjenert til, nær fluesonen i den vakre elva Grimsa i Grimsmoen naturreservat. Den har bilvei helt fram om sommeren.

Det er fine turmuligheter i området, både sommer og vinter og gode jakt- og fiskemuligheter.

Enkel standard – Bua har 2 senger, spiseplass, vedovn og bålplass ute.

Bestill overnatting

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter Kultur Lesetips for hytteturene

Hva skal du lese på hytteturen? Her får du ti tips om turlitteratur som setter turen i et nytt perspektiv.

Hytter 10 hytter ved skisporet

Har du planlagt skiferien? På Inatur finner du de fineste hyttene, mange med skiløyper som nærmeste nabo. Her er ti utvalgte.

Hytter 10 hytter i og ved Langsua nasjonalpark

Langsua har nydelige turområder, gode fiskevann og spennende jaktmuligheter. Her finner du ti hytter i og ved nasjonalparken.