Hytter:

Bergsjø - populært høyfjellsområde i Hallingdal

Planlegger du en fjellferie? Om det er ski- eller sykkelturer i fantastisk fjellnatur du drømmer om bør du sjekke Bergsjø, et nydelig stykke Norge.

Vinterdrømmen venter på denne hytta i Bergsjøområdet.

Løypene på fjellet blir preparert til juleferien og leder deg rett inn i et av Norges flotteste fjellområder. Skarslia aktivitetssenter i dalen har kaffe og skiutleie på vinteren. Det er heller ikke langt til nærmeste alpinbakke, hvis det frister mer.

På sommeren er det gode fiskemuligheter, spennende sykkelmuligheter på fjellvei og sti, ridetilbud og mye mer. Bergsjø er stedet for en aktiv ferie som passer for alle. 

For mer informasjon om dette flotte området, se Visit Ål

Her får du fem utvalgte hytter på Bergsjø. Du finner flere hytter i området på Inatur.

1. Veslehytta på Rødungstølen

Hytta ligger flott til og har god plass. Med fem sengeplasser og tre soverom passer hytta for en familie eller venner.
Her får du et trivelig oppholdssted hvor det er godt å hvile ut etter turene i fjellet.
Jakt- og fiskeinteresserte har lenge funnet sine smutthull i og ved Bergsjø.

Hytta ligger flott til og har god plass. Med fem sengeplasser og tre soverom passer hytta for en familie eller venner. Hytta er et virkelig trivelig oppholdssted hvor det er godt å hvile ut etter turene i fjellet.Jakt- og fiskeinteresserte kan finne sine smutthull i og ved Bergsjø.

Denne hytta på 105 m2 på fjellet i Ål ligger fint til ved Rødungen (1100moh.) med utsikt mot Hallingskarvet. Området hytta ligger i er kjent for mange gode fiskevann, har flotte skiløyper som går rett utenfor døra og veldig gode muligheter for syklister.

Tre kilometer unna finner du Skarslia ski og akesenter. Området er også populært blant kitere. Ål skisenter er det to mil til.

Bo på Veslehytta

2. Tvist seter

Tvist seter ligger midt i skiparadiset, og er et fantastisk sted for å ha det moro i naturen, hele året.
Seterhuset har tre soverom med seks sengeplasser, innlagt strøm og vann.
Ski-out i et fantastisk høyfjellsområde.

Tvist seter ligger midt i skiparadiset, og er et fantastisk sted for å ha det moro i naturen, hele året.Seterhuset har tre soverom med seks sengeplasser, innlagt strøm og varmt vann.Ski-out i et fantastisk høyfjellsområde.

Tvist seter på 1100 moh. er en drøm for skiløpere, som bare trenger å spenne på seg skiene på trappa og legge i vei innover høyfjellet. Her kan du gå milevis på preparerte løyper, i et av Norges flotteste høyfjellsområder.

Bo på Tvist seter

3. Hytte med isfiske og løyper like ved

Vinterdrømmen venter på denne hytta i Bergsjøområdet.

Vinterdrømmen venter på denne hytta i Bergsjøområdet. Denne hytta har to soverom og fire sengeplasser. Perfekt for en liten familie eller to vennepar.

Her starter du turen på 1016 moh. Løypene går rett utenfor døren, og er du her på sommeren er det båt du kan fiske fra i Rødungen inkludert i leia. 

Bo på hytta

4. Liten hytte ved fjellgård på Bergsjø

Denne hytta på 35m2 har tre sengeplasser og ett soverom.
Fin og godt kjøkkenkrok. Hytta har strøm og innlagt vann.
Koselig stue med peis og sofakrok. God plass til tre personer.

Denne hytta på 35m2 har tre sengeplasser og ett soverom. Den ligger litt vekk fra tunet til en av fjellgårdene på Bergsjø, med geiter og noen foringsdyr. Det er fine turmuligheter i alle retninger, sommer som vinter. 

Om vinteren er du koblet på løypenettet som leder deg til fantastiske opplevelser i høyfjellet.

Om vinteren er dette utgangspunkt til et løypenett som ubeskjedent kan skryte av noen av Norges flotteste løyper. Milevis i landets kanskje flotteste fjellområder. Løypene blir kjørt bl.a opp ut fra tunet her. Bygdeløypa går i dalbunnen, er lyssatt og blir oppkjørt ved første snøfall.

Bo ved fjellgården

5. Ombygd stølsbu

Denne hytta ligger bare noen stavtak fra preparerte løyper i et nydelig høyfjellsområde.
Hytta har to soverom og fire sengeplasser.
I tillegg til en god ovn og et romslig kjøkken, har hytta innlagt vann og dusj.

Denne ombygde stølsbua er et ypperlig utgangspunkt for skiturer, toppturer, sykkelturer eller fisketurer. Det er godt merkede løyper som leder deg opp til ca 1300 moh., sommer som vinter.

Området er kjent for å ha mange spennende ørretvann. Er du fiskesugen hele året er det to røyevann som egner seg for isfiske i nærheten.

Bo på stølsbua

Du finner flere hytter på Bergsjø på Inatur.no

Vil du ha flere turtips?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS