Fiske:

Finn ørreten i Oslomarka: fra Tryvann

Fra Tryvann har du en rekke vann innen rekkevidde, og du behøver ikke gå så langt. Du kan få ørret i Øvresetertjern på toppen av Tryvannsåsen. Men har du tid er det mye å hente hvis du kommer deg lenger inn.

Abbor fra Oslomarka.
Abboren er nok den vanligste å få på kroken i Oslomarka, spesielt om du fisker med mark. Den er også en høyst undervurdert matfisk.

Tar du bil eller bane til Tryvann kan du velge den raske veien – de bratte bakkene bak Tryvannstårnet, eller gå rundt. Det er mange merka løyper og stier så det er ikke vanskelig å finne veien. 

Du behøver heller ikke gå langt for å finne ørreten, faktisk ikke lenger enn til Øvresetertjern på toppen av åsen. Veien går rett forbi så fred og ro er det ikke mest av her. I mai risikerer du å få russ i bakslengen.

Skomakertjern kan overraske

Nede ved Tryvannstua er det fortsatt en del folk, men du har flere vann og tjern og velge mellom. Store Tryvann er et godt ørretvann. Fisk opp til 500 g er vanlig. Ørreten går ofte langt fra land på dagen.

Lille Tryvann gror litt igjen utover sesongen, men har ørret som passer steikepanna og en og annen fin abbor. Ta med unga og prøv med dupp og mark. Bjordammen som ligger like ved er fullt av ørret opp til 200 g. Fint vann hvis du har blanka de andre stedene.

Skomakertjern forer snøkanonene i alpinbakken og har lite villmarkspreg. Allikevel er det verdt å ta noen kast. Det er noen rapporter om ørret opp mot 40 cm herfra.

Edelfisk på Kopperhaugen

Kommer du deg lenger inn, og det anbefales, kommer du til noen av de bedre ørretvannene i denne delen av marka. Blankvann er alltid verdt et besøk, men spesielt når den store døgnflua Ephemera vulgata klekker og svermer i siste halvdel av juni.

Kopperhaugvann har blitt et veldig godt ørretvann med godt med fisk fra 4-700 g. Mange med mørk rød kjøttfarge. OFA setter fisk jevnlig i vannet, og kommer du dit rett etter et utsett kan du få inntrykk av at vannet er overbefolket av småørret. Men vent til kvelden, så kan du se de voksne vise seg nærmere land (men ofte for langt ut allikevel.)

Det er tillatt å fiske fra båt i vannet og det anbefales. Båt kan leies på Kopperhaughytta til DNT, hvor det også er servering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS