Fiske:

Finn ørreten i Oslomarka: fra Stryken

Fra Stryken har du tilgang på mange vann de lokalkjente i OFA karakteriserer som villmarksvann, og trafikken er ikke på langt nær så stor som nær innfallsportene lenger sør.

Mange små tjern i Oslomarka har fin ørret og gode fiskeplasser. Og går du langt nok inn i marka får du ofte være for deg selv også.

Har du kommet deg helt inn hit vil du merke at du er betydelig lenger unna byen. Mange av vannene er karakterisert som villmarksvann av OFA. Trafikken er ikke på langt nær like stor som i de sørlige innfallsportene, men toget til Stryken frakter en hovedvekt av turgåere og enkelte fiskere hit.

Nordre Djupdalstjern ligger langs veien innover fra Stryken. Det er et lite, dypt og næringsfattig myrtjern med litt for mye ørret og abbor. Men det er lett å få fisk her og kan være fint for familieturer hvor alle skal ha en god sjanse for å få napp. I det søndre tjernet er det tatt ørret opp til sju hekto, men de er betydelig verre å få.

Snittet øker med antall skritt

Daltjuvfløytene er også egnete "treningsvann" med litt for mye ørret rundt 200 g. Vil du ha større fisk er Lille Daltjuven og Manntjern betydelig bedre valg. I det første er det stabilt med ørret opp til 700 g, mens de i Manntjern som regel er litt mindre. Fine teltplasser ved begge vann.

Store Daltjuven lenger inn har ørret på flere kilo, ganske stor sik, litt røye og virkelig stor abbor. Fisken vaker ofte langt utpå. Tillatt med flytering.

Branntjernshøgda

Drar du enda lengre inn kommer du etterhvert til Branntjernshøgda. Store og Lille Kalvetjern og Nordre Branntjern er de viktigste. Det går noen kilosørreter i disse vannene og ørret på 35-40 cm er relativt vanlig.

Litt lenger nord finner du Grimsvann. Vannet var originalt et av de beste i marka. Så var det lenge overbefolket. Nå rapporteres det stadig oftere om flotte skogsørreter fra Grimsvann. Det er kronglete å gå og kaste langs land. Flytering er tillatt og anbefales.

Turtips fra lokalkjente?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS