Fiske:

Finn ørreten i Oslomarka: fra Lommedalen

Fra Lommedalen når du både Bærumsmarka og eventyrlige Krokskogen. Her får du de beste tipsene fra oslomarka Fiskeadministrasjon til hvor du bør lete etter markaørreten.

Feit ørret fra Oslomarka, tatt på fluestang og en billeimitasjon.
Denne ørreten har hatt det godt. Mange av vannene i marka, både små og store, har ørreter som dette.

I Bærum i vest strekker Lommedalen seg innover i marka, med flere skogsveier innover. Burudvann i Lommedalen enklest å komme til og er godt besøkt. Vannet har noen dugelige brasmer. Er det ørret du er ute etter fins de der, men da bør du heller legge ruta til et annet vann. 

Småtjernene rundt Haslumseter kapell kan av og til huse fin ørret. Det samme gjelder lille Øyervann noen hundre meter sørøst for Burudvann.

Mer smågodt

De regulerte vannene Byvann, Småvanna og Trehørningen har godt med ørret. Best fiske lengst inn. Husk at det er drikkevannsrestriksjoner her. Bading og telting innen 100 meter er forbudt.

I området fins også en rekke småtjern som bør sjekkes. Vest for Lommedalen finner du Svarttjern som er lite besøkt. Det er vanskelig å fiske i på grunn av tett skog, men av og til gir det fra seg flott skogsørret.

Midtskogtjerna, Sakromstjern, Ristjern, Steffenstjern, Tvillingvanna og Stemnålstjernet ligger alle i denne delen av marka og er vel verdt et besøk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS