Fiske:

Finn ørreten i Oslomarka: fra Badedammen

Fisket har blitt bedre og bedre i denne delen av marka, øst for Maridalen og nord for Groruddalen.

Ørret fra Øslomarka gjenutsettes.
Ørret som dette er stadig vanligere i vannene i Lillomarka.

Området er lett tilgjengelig fra parkeringsplass nedenfor Steinbruvann. Er du glad i å fiske gjedde og abbor behøver du ikke gå lenger. Det fins noen store gamle ørreter her også, men er det den artebn du er ute etter er det bare å komme seg lenger inn.

Sky aurevannsaure

Aurevann er det beste ørretvannet i Lillomarka. Vannet har blitt betydelig bedre de siste årene, og klarer du å overliste den sky ørreten som lever i det krystallklare vannet, er den ofte fin med lys rød til rød kjøttfarge.

Aurevannsputtene like ved er gode tips hvis Aurevannsauren er vrien. Den nordre putten har litt større ørret og stabilt fiske enn det nedre. Lomtjern er også et fint lite skogstjern egnet for dagsturer. Lusevasan er et langsmalt, dypt og næringsfattig tjern med ørret opp til 350 g.

Flere flotte småvann

Bleiktjern er et godt tidligvann med ørret fra 2-300 g som normal fangst. Nordre og Søndre Langvann har blitt gode ørretvann med flott fisk.

Det er flere små vann og tjern i Losbymarka som kultiveres og ørretbestandene vil endre seg over tid. Sjekk gjerne innom småvannene i Losbymarka hvis du ikke har vært der på en stund.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om fiske, jakt og hytter i Norge

Powered by Labrador CMS