Hytter:

Hytter høyt til fjells

Lyst på en skikkelig fjellferie? Her er noen unike høyfjellshytter du kan bo på:

Godlidalshytta har sjelden god beliggenhet på Ringsakerfjellet. Her får du være i fred for det meste annet enn fugleliv, villrein, rype og en og annen elg.

På Inatur finner du en rekke flotte hytter i norsk natur. Mange av hyttene er enkle fjellhytter i noen av de fineste områdene vi har i Norge. Du må ofte gå et stykke, men turen er verdt det.

Mange av disse utleiehyttene er ganske populære, så det kan hende det lønner seg å planlegge fjellturen tidlig.

Her får du noen utvalgte hytter på høyfjellet:

Godlidalshytta – fjellfunn i Ringsakerfjellet

Godlidalshytta er et funn, sommer, vinter, høst og vår.
Den lille bua er overraskende fint innredet.
Et fantastisk sted å lade batteriene.

Godlidalshytta er ei eldre bu som ligger i idylliske Godlidalen 2,6 km fra parkering. Den lille hytta har en sjelden flott beliggenhet på Ringsakerfjellet med muligheter for å se både villrein, rype og elg i høyfjellet.

Du har turstier i alle retninger og er omgitt av topper over 1000 moh. Hytta har enkel standard og fire sengeplasser. Det er 2,6 km inn, sommer som vinter. Her får du altså være i fred.

Koversjøhytta i Tolga

Koversjøhytta er en populær fjellhytte i Tolga kommune. Det er lett og fint turterreng rundt hytta, og glitrende muligheter for fiske etter fjellørret av topp kvalitet. Foto: Bjørnar Hansen

Tre kilometer fra vei finner du den flotte Koversjøhytta, som leies ut av Vingelen sameie. Hytta ligger i sameiet, kjent for sine eventyrlige jaktmuligheter etter rype og villrein.

I tillegg har du Koversjøen like i nærheten, hvor du kan oppleve svært godt fiske når forholdene er riktige.

Ved innløst fiskekort kombinert med leie av hytta er det i tillegg til stangfiske, også tillatt med oterfiske fra båt. Hytta leies ut med båt.

Hytta er vinterstengt, men veldig popuklær. Vil du booke den bør du være tidlig ute.

Gjersjøhytta i Tolga

Her kan du våkne til lyden av knatrende rypestegg, og speide etter ørretvak mens du spiser frokost. Foto: Bjørnar Hansen

Gjersjøhytta ligger for seg selv i høyfjellet ved Gjersjøen 975 m.o.h., på grensa mellom landskapsvernområde og Forollhogna nasjonalpark.

Den er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer på Gjersjøhøgda, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt på Busjødalsrabban. 

Glitterbue i Breheimen Nasjonalpark

Glitterbue ligg på kanten ut mot Billingsdalen.
Fra Glitterbu kan du se Reinheimen i nord og øst, Breheimen i sør, og fjellet Skridulaupen i vest.

1200 moh ved Glittervatnet i Breheimen Nasjonalpark finner du Glitterbue. Om sommeren er det ikke mer enn 1–1,5 t lett gåtur fra bilvei. Hytta er på 24 m2 og har fire sengeplasser, enkelt gasskjøkken og vedovn. Den er ikke vinterisolert. 

Området er familievennlig og har gode fiskemuligheter. Skjåk Allmenning forteller at det er fint stangfiske i Blankåtjønnen, 3-4 km frå hytta.

Du kan bo på Glitterbue for bare kr. 200,- pr. natt.

Storvassbu i Reinheimen Nasjonalpark

Det tar 6-8 timer å komme seg inn til hytta. Når du er der er det verdt hvert skritt og hver kilo for mye i sekken.

1525 moh. i Reinheimen Nasjonalpark finner du Storvassbu, en helt spesiell utleiehytte fra Skjåk Almenning. Hytta ligger i et av de mest øde områdene i Sør-Norge.

Her er det ikke engang merkede stier, så husk kart, kompass og GPS. 

Storvassbu er et godt utgangspunkt for kortere og lengre turer i Reinheimen. Skal du prøve ørreten kan du sjekke elva Sponga, Bollvatnet, Dørvatnet, Dørtjønnen, Spongvatna, Storvatnet m.fl.

Les mer om hytter, fiske og toppturer i Skjåk Allmenning.

Honnsjobua, ved Honnsjøen i Lom

Her kan du virkelig bo tett på elementene, samtidig som du er trygg på at hytta ikke blåser bort.
Her snakker vi åpen løsning på uterommet. Utsikten over Finndalen er verdt turen alene.
På Honnsjøen kan alle fiske med garn og oter. Båt og garn er med i hytteleia.

Honnsjobua er ei liten og enkel bu, som kanskje kan framstå litt beskjeden med sine 12 m². Men skinnet bedrar.

Honnsjobua er en tøffing som står støtt selv i de verste vinterstormene på 1093 moh., med beliggenhet i særklasse.

Hos Finndalen Fjellstyre som eier hytta kan du kan du fiske ørret i 10 vann og flere elver og bekker. Du kan også jakte småvilt eller sikte deg inn på lengre fjellturer innover mot Lordalen.

Bua har ett rom som fungerer som oppholdsrom, kjøkken og soverom. Det er sengeplass til to og en ekstra madrass som kan plasseres på gulvet.

Unik beliggenhet på Venabygdsfjellet

Hytta ligger fantastisk til for friluftsliv, både sommer- og vinter.

Frister det med snø og mil etter mil med førsteklasses langrennsløyper i vinter? Eller kanskje du heller vil pilke litt rett utenfor hytta? Eller fyre på ovnen mens vinden uler utenfor?

Flaksjøbua har en unik beliggenhet, 2-3 meter unna vannkanten ved Flaksjøen på Venabygdsfjellet. Her har du et ypperlig utgangspunkt for fjellturer, sykling (både grus og sti), skiturer og fiske.

På Venabygdsfjellet finnes det ca 150 km preparerte langrennsløyper, alt fra lune skogsløyper til de som strekker seg langt innover i snaufjellet, med nydelig utsikt mot bl.a. Rondane. Hytta ligger omtrent midt i løypenettet.

Aursjohytta i Skjåk

Fra Aursjohytta har du fantastisk utsikt mot Breheimen nasjonalpark som ligger på sørsiden av dalen.

Aursjohytta ligg like over tregrensa i Aursjolie, 1105 moh., med fantastisk utsikt over Skjåk og Breheimen.

Den er en stor hytte med sju soverom og hele seksten sengeplasser, innlagt strøm, vann, toalett og dusj. Her kan dere være en stor gjeng og oppleve høyfjellet sammen.

Det går bilvei helt fram om sommeren.

Langtjønnbu i Rondane

Hytta ligger fint til ved Langtjønn i Rondane nasjonalpark.

Langtjønnbu ligger ved foten av Sletthøe, 1577 moh. i Rondane nasjonalpark. Fint utgangspunkt for fjellturer og småviltjakt. 

Hytta ligger midt i kjerneområdet for villreinstammen i Rondane, så vis hensyn og ikke forstyrr eller følg etter reinen hvis, du er så heldig å få se den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om hytter, fiske og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS