Fiske:

Fiskeguide til Langsua og Gausdal Vestfjell

Her får du de beste tipsene om hvor du finner ørreten, og hvilke hytter du bør sjekke ut, rett fra de lokalkjente i Gausdal Fjellstyre.

Even Røhnebæk er fjelloppsyn og daglig leder i Gausdal fjellstyre. Her er noen av hans beste tips for fisketurer i Gausdal Vestfjell/Langsua nasjonalpark. 

Gausdal fjellstyre sitt fiskekort omfatter rundt 90 vann og kilometervis med elver og bekker. Et stort nettverk av stier og åpne fjellstyrebuer gjør området lett tilgjengelig.

Det er med andre ord mye å velge i for den som har tenkt seg på fisketur.

Gode fiskevann nær vei:

To gutter jubler over ørret de har fisket i Langsua nasjonalpark.
Scener som dette er ikke uvanlige i fiskevannene som forvaltes av Gausdal fjellstyre. Mange av vannene er nær vei, en stor fordel for kortere familieturer.

Dokkvatnet

Antagelig vestfjellets mest populære fiskevann (ikke uten grunn). Ligger i Dokkfaret på vei til Liomseter turisthytte. Ørret i alle størrelser. Den største registrerte i 2015 var på 2,4 kg. Mange fine teltplasser langs vannet.

Snæra

Fiskerikt vann med mulighet for å leie båt (leies ut av Holsbru kafe). Fin sandstrand i sørenden av vatnet for kombinert bade- og fisketur. Ligger langs Ormtjønnsvegen.

Søre og Nordre Valdrestjønnet

Bare 300 meter å gå fra parkeringa ved Gamle Liumsetervegen, men helt usjenert. Ørret i alle størrelser, inkludert kilosfisk. Fine fiskeplasser/leirplasser rundt hele vannet. En liten sving oppom Nordre Valdrestjønnet kan også anbefales.

... omtrent en time fra vei

Vestre Skardtjønnet sett fra lufta.
Vestre Skardtjønnet sett fra lufta. De tre Skardtjønna ligger tett på hveradnre. Det nordre er kjent for å være det beste fiskevannet.

Skardtjønna

Tre fine vann i en klynge. Det nordre er nok det beste vannet. Flott utsyn mot Langsuene og Skaget. Ikke glem en tur bortom Fossbekken. Fiskerik og artig fiskebekk. Parkering ved Liomseter turisthytte. Følg merka sti mot Haldorbu.

Tverrlitjønnet

Kanskje ikke det enkleste vannet å få fisk i, men når det først biter så er den stor… Parkering og skilting fra Revsjøvegen.

Nuptjønnet

Lite og sjarmerende vann, med trillrund ørret av topp kvalitet. Det må nok beregnes 1,5 times gange fra parkeringa på Vågskard (Liumsetervegen).

... to til fire timer fra vei

Langsua og Gausdal Vestfjell har fiskemuligheter for hele familien.
Ørreten i Langsua har gode næringsforhold, og området innbyr til kortreiste middager i flott fjellnatur.

Gardbutjønnan

To vann tett i tett. Det østligste er antagelig fisketomt. Det vestligste huser en fin ørretbestand. Flotte teltplasser ved vannet. Nordbua (en av Gausdal fjellstyres åpne buer) ligger 1,5 km unna. Parkering på Revsjøplassen. Nordåa kan fiskes hele veien oppover til Gardbutjønna.

Vietjønnet

Storfiskvann ved Storkvolvbua. Glissen bestand av grov ørret. Mange flotte teltplasser. Kombiner med en topptur til Gausdals høyeste fjell, Nordre Langsua 1554 m.o.h.

Øvre Megrundstjønnet

Kanskje vestfjellets fineste ørretvann. Korteste vei inn til vannet er fra Venlia ved Espedalsvatnet, men også fint å gå fra parkeringa ved Revsjøplassen. Megrundsbua (en av Gausdal fjellstyres åpne buer) med seks sengeplasser ligger rett ved vannet.

Mer informasjon om vestfjellet finnes du hos Gausdal Fjellstyre

Overnatting i området

På Inatur finner du en rekke andre hytter i området, både fra Gausdal Fjellstyre og andre tilbydere.

Leppehytta har flott utsikt og fine fiske- og turmuligheter! Meget populær hytte.
Reinsåshytta er en annen av de mange hyttene du kan leie av Gausdal Fjellstyre. Du kan få godt med fisk i elva Hynna, 500 meter unna.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Powered by Labrador CMS