Jakt- og fiskehytte med høy standard i Lierne

Fiskløyshytta i Nordli har høy standard og ligger midt i smørøyet for ørret- og røyefiske.

Skrevet av

Inatur Norge

Den nye Fiskløyshytta er en nydelig fjellhytte, i en drøm av et villmarksområde. Foto: Kristian F. Nesser

Den nye Fiskløyshytta i Lierne ble ferdig i 2023. Hytta gir deg alle muligheter til en unik villmarksferie i Nordli. 

Beliggenheten ved foten av Hestkjølen kunne knapt vært bedre. Her har du fantastisk utsikt mot fjellet, en rislende elv som renner rett forbi og legendariske fiskevann innen rekkevidde for dagsturer.

Er du jeger er også hytta et regelrett funn – du bor midt i lirypeterrenget når du bor på Fiskløyshytta!

 

Kan du tenke deg noe bedre sted å bo? Fiskløyshytta er et flott utgangspunkt for en skikkelig villmarkstur, med eller uten fiskestang eller hagle.
Hytta har et godt utstyrt kjøkken med utstyr for 6-8 personer.
Dette er sannsynligvis et av de beste stedene du kan spise frokost.
Hva med å fiske deg opp elva til vannene ved Hestkjølen? Fiskløysvatna og Storvatnet er gode fiskevann med ørret og røye, selv målt etter Liernes standard.
Når du kommer tilbake kan du nyte "Lierne panorama" og nyte et godt måltid, kanskje med selvfanget fisk? Foto: Kristian F. Nesser

 

Hytta har to soverom og hems med madrasser og kan huse åtte personer. Du kan tilberede mat på en moderne gasskomfyr. Det er solcellebelysning i alle rom.

Du finner tørr bjørkeved i uthuset. Personlig utstyr, sovepose og toalettpapir må medbringes av leietaker. Det er delvis dekning for mobiltelefon i nærheten av hytta.

Bo på Fiskløyshytta

 

 

Fantastiske tur- og fiskemuligheter

 

Hestkjølen og villmarka rundt er et av Norges villeste områder. Her kan du gå fra vann til vann i ukesvis uten å møte folk. Og på Fiskløyshytta har du usedavanlig god standard for å bo så langt inne i et område nesten helt urørt av menneskelig aktivitet. Foto: Kristian F. Nesser

 

Mulighetene her er så mange at de ikke lar seg beskrive grundig i en kort artikkel. Trøst deg med at du befinner deg i et av Norges beste områder for innlandsfiske i urørt natur, og muligheten for stor ørret og røye er absolutt til stede i flere vann i nærheten. Det samme gjelder møter med ville dyr som som ørn, bjørn og elg.

Vannene ved Hestkjølen ligger i Lierne nasjonalpark og er gode fiskevann med flott røye. Holmvatnet og Akkavatnet også.

Fjellstyret disponerer flere båter som ligger strategisk til for fjellfiske. Du finner båtene på Inaturs side for Fiskløyshytta og på nettsidene til Fjellstyrene i Lierne.

Du trenger bare Nordlikortet for å fiske i området:

Kjøp Nordlikortet

 

 

Frister området? Her er 10 hytter i Lierne. Sjekk også fisketipsene fra Snåsa fjellstyre hvis du vil oppleve fiskedrømmen i den trønderske villmarka.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter 10 hytter for høstens beste turer

Klare dager og skarp luft! Nyt livet nær naturen på en utleiehytte fra Inatur,

Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...

Jakt Fiske Hytter Bli kjent med Børgefjell

Det store fjellmassivet på grensen mellom Trøndelag og Nordland er mer enn en turmulighet. Det er nok for et helt turliv.