Hytter:

Prøv en villmarksferie i Namsskogan

Så langt nord du kommer på E6 uten å havne i Nord-Norge finner du Namsskogan. Her venter opplevelser i og rundt Børgefjell, varierte aktiviteter for hele familien, godt ørretfiske og hytter i veinær vill natur.

Namsskogan har over 800 elver og vann som dekkes av et og samme fiskekort. Her er vi på Storgåsvatnet på vestsiden av Namdalen.

Har du kommet deg til Namsskogan er det aldri langt til spennende opplevelser i naturen. E6 og elva Namsen deler kommunen i en østlig og vestlig del med hovedsaklig fjellterreng uten bebyggelse eller andre inngrep. Øst for Namsen ligger Gisen på 1167 moh. 

Det høyeste fjellet i kommunen strekker seg østover og inn i nabokommunen Røyrvik. I nordøst lokker villmarka i Børgefjell, men du behøver ikke legge ut på langtur for å ha flotte naturopplevelser.

Ved Trones finner du Namsskogan familiepark. Parken har mye spennende å by på, blant annet ulv, bjørn og gaupe, men også andre spennende dyr du kanskje ikke forbinder med Namsskogan. De har også klatrepark, svømmehall og andre aktiviteter.

Hytter i veinær vill natur

Utsikten over Mellingsvatnet fra hytta er suveren.
Multemyrene i Namsskogan strekker seg langt.
Mellingshytta er virkelig et sted hvor nyter at du er der.

Kjører du helt opp til fylkesgrensa og tar til venstre opp Mellingsdalen kommer du etter en drøy kilometer til Mellingsvatnet. Der har Namsskogan fjellstyre flere utleiehytter.

Mellingshytta ligger i sørenden av vannet med flott utsikt over vannet mot fjellene i øst. Leier du hytta i perioden juli-oktober følger det med båt. Du kan bruke egen motor inntil 6hk.

Mellingsvannet er et rent ørretvann med fisk av god kvalitet. Det er også flotte døgnflueklekkinger her på forsommeren og litt inn i juli. Statens naturoppsyn tipser om Stillelva som renner inn i nordenden av Mellingen. Den ligger utenfor Namsskogan, men bare en kort tur fra hytta. 

Elva har ikke de største ørretene i kommunen, men er en veldig fin elv med store åpne myrer langs bredden, ypperlig for de som trenger å få litt mer rutine med fluestanga uten å ha for mye kontakt med skogen i bakslengen.

Litt lenger nord finner du Nordre Steinvannet, også et vann det er verdt å ta turen til.

Flere ørretelver

Mange av elvene i Namsskogan har flere fine fosser.

Laksen kommer ikke lenger opp en til Aunfossen, men det fins en relikt lakseart her, Namsblanken. Viktigste sportsfiskeart i Namsen i Namsskogan er ørret. Den kan også bli riktig fin. Elva er stedvis bred og kan være vanskelig å få oversikt over i partier. Fluefiskere som går hardt inn for å fange ørreten  Namsen kan ha fordel av en stabil fiskekajakk eller lignende., men har også mange fosser og strykpartier hvor mange foretrekker markfiske. 

Storfrøyningelva er også et alternativ hvis du vil fiske i rennende vann. De fleste ørretene er fra 2-3hg, men kilosfisk fins.

Namsskogan fjellstyre forteller at sideelva Tunnsjøelva lenger sør i kommmunen har kvaliteter fullt på høyde med Namsen. Over to mil med variert elv med ørret av god kvalitet. Øverst i elva og i Tunnsjøflyan kan du også få røye.

Mot Børgefjell

Namsen dreier etterhvert østover og forlater E6. Noen kilometer lenger inn dreier den kraftig fra sørøst til sørvest. Stedet kalles Namskroken og her finner du Namskrokhytta, en trivelig og enkel bu. Det er en gåtur på fire kilometer på sti.

Når du er her har du spennede fjellturer med fantastisk utsikt i alle retninger. Jengelskardvatnet er en god marsj, men ørreten er av skikkelig "Børgefjellskvalitet." Bleikarvatnet og de små tjernene like ved kan også være verdt en tur med fiskestanga, spesielt hvis det viktigste er å få fiks og ikke hvor stor den er. Det samme gjelder Ørnhaugtjørnin sør for Namskrokan og de mange småvannene på Smalfjellet i nord.

Stordalsbua og Stordalshytta

Du finner en rekke vann med ørretbestander som dette i Namsskogan.

Tar du turen opp Frøyningsdalen på vestsiden av Namsen kommer du etterhvert til Stordalen hvor du kan leie Stordalsbua og Stordalshytta av Namsskogan fjellstyre. Hyttene ligger nydelig plassert med bilvei helt fram om sommeren. Det ligger båt 30m unna i Stordalsvatnet.

En anbefalt tur herfra er opp til Gåsvatnan. Der er det fin høyfjellsnatur og mulighet for skikkelig fjellfisk. Storgåsvatnet er et rent ørretvann med flott fisk, mens Litjgåsvatnet har en tett bestand av småvokst røye med enkelte store ørreter innimellom. Igjen kan småtjern overraske, så ikke gå forbi de små blå flekkene på kartet her.

For en villere opplevelse kan du leie Storgåsvassbua eller Litlgåsvassbua. Begge hyttene har båt med i leia.

Øst for Brekkvasselv

Nesten uansett hvor du beveger deg i Namsskogan, når du forlater E6 og dalbunnen finner du naturområder med svært liten grad av menneskelige inngrep, med en gang.
Ved Brekkvannet er det en flott gapahuk som fjellstyret har satt opp. Både den og solnedgangene er helt gratis.

Fra Brekkvasselv tar du østover på Finnvolldalsveien til du kommer til Brekkaveien. Den følger du helt fra til Westinhytta som ligger ved bredden av Brekkvatnet. Den store hytta har enkel standard og sentral beliggenhet for jakt, fiske og friluftsliv. Brekkvannet er lettfisket og egner seg for familier. Trenger dere variasjon er Namsskogan familiepark ikke langt unna. Hytta ligger like ved løypenettet for snøscooter og båt er inkludert i leia.

Fiske i Namsskogan

Du trenger bare Namsskogankortet for å fiske i kommunen. Du kan bruke samme fiskekort i den delen av Børgefjell som ligger i Namsskogan. Skal du nordover fra Mellingsvatnet er det Statskogs Norgeskort for innlandsfiske som gjelder.

Du finner alle hyttene og båtene du kan leie av Namsskogan fjellstyre på Inatur.

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Få tips om hytter, fiske og jakt i Norge.

Powered by Labrador CMS