Hytter:

Finn over 1100 hundevennlige hytter på Inatur

Trenger du og din beste venn et avbrekk i hverdagen? En trygg havn langt unna nyttårsraketter og annet bråk? Her får du ti utvalgte hytter for turglade med og uten pels.

Når bestekompisen og deg bare må ut, enten for å oppleve fjellet eller for å rømme byen – du finner hyttene på Inatur.

Det er ikke alltid så lett å ha med seg de firbeinte på tur. På mange hytter og hoteller har din aller beste turkamerat ingen eller begrenset adgang. 

Heldigvis finner du over 1100 hytter hvor hunder og andre husdyr er hjertelig velkomne på Inatur. Det er hytter i hele landet, fra hav til fjell og nord til sør.

Noen av hyttene har egne områder for gjester med pels. I andre er det bare noen få begrensinger som senger, sofaer og soverom. 

Alle hyttene ligger i områder som egner seg for tur. Mange av dem er veldig gode utgangspunkt for småviltjakt og fiske.

(PS: Husk at mange av hyttene ligger i områder med beitedyr eller villrein. Respekter båndtvangen og sett deg inn i lokale forhold.)

1. Valsjøhytta - hytte ved Valsjøen i Rendalen

– Sånn skal det være fattern! Dette er livet! Valsjøhytta har en fantastisk platting og gode bade- og fiskemuligheter for alle som vil.
Valsjøhytta er et flott utgangspunkt for friluftsliv for to- og firbeinte, hele året.

Bare tjue meter unna hytta ligger fiskevannet Valsjøen i Rendalen. Dette vannet er kjent for å huse stor ørret og røye, og er et populært fiskevann både sommer og vinter.

Beste tid for isfiske er i april. Det ligger flere spennende ørretvann i området. Området dekkes av Statskogs Norgeskort for innlandsfiske.

Det er gode områder for jakt på både skogsfugl og rype i nærheten.

Hytta leies ut av Statskog og båt er inkludert i leia.

Bo på Valsjøhytta

2. Per-Koia i Pasvikdalen

Koia er ikke så stor, men en perfekt base for utforskning av Pasvikdalen.
Koia er ikke så stor, men ovnen er stor nok for finnmarksvintre.

Vil du oppleve villmarka i Pasvik? Denne koia som leies ut av Sør-Varanger JFF er klassisk enkel jaktbu åtte mil sør for Kirkenes ved bredden av Pasvikelva. Beliggenheten er midt i blinken for jakt og fiske.

Per-Koia er ca. 35m2 stor, med to soverom og fire sengeplasser. Den har en kjøkkenkrok med gassbluss og opplegg for strøm fra aggragat. Egen bensin må medbringes. 

Hunder og andre firbeinte er hjertelig velkomne, men ikke i køyene.

Bo på Per-Koia

3. Ryplihytta fra Snåsa fjellstyre

Ny Ryplihytte ble oppført i 2018. Beliggenheten var det ikke nødvendig å oppgradere. Det er ikke mobildekning i området, så her kan du virkelig fokusere på turkameratene.

Ryplihytta er en av Snåsa fjellstyres 12 hytter og ligger i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Ny hytte ble satt opp 2018. Hytta ligger ved den gamle fjellstien mot Gaundalen fjellgård.

Hytta er attraktiv for rypejegere og fjellvandrere. Hytta har panoramautsikt over fjellområdene rundt. Den har to soverom og hems med madrasser og puter til 7 personer.

Hunder er hjertelig velkomne, men som vanlig, ikke i senger eller sofaer.

Sjekk også disse fisketipsene fra Snåsa fjellstyre.

Bo på Ryplihytta

4. Ekte hytteliv på høyfjellet i Valdres

Det du ser, er det du får; Enkelt og godt hytteliv :-)

Fritt og rolig beliggende hytte-hytte på Pilset, en herlig stølsbygd passe langt fra bygd og by, 1015 moh. Flotte turområder i snaufjellet, fiske- og badevann. Sommerutleie. Booking åpner 1. feb.

Hytta ligger åpent og solfylt til. I østveggen og på verandaen ved inngangsdøren kan du nyte tidlig morgen- og formiddagssol. Om ettermiddagen og kvelden kan du sitte i sola på vollen, eller på den romslige verandaen.

I hytta er det en godt utstyrt kjøkkenavdeling, riktignok av eldre modell, men rent og ordentlig. Spisebordet i stua har plass til fire personer. Her er en sofa hvor du kan flate ut, samt en behagelig gyngestol.

Hytta passer for overnatting til maks fire personer. Hunder er hjertelig velkomne. Det er hundeseng, vann- og matskål i hytta, samt dunk til hundemat.

Bo på Pilset

5. Elgstølen i Rendalen

Elgstølen ligger like ved Byringtjern i Rendalen.

Elgstølen i ved velse Byringstjern i Rendalen er en lett tilgjengelig oase. Her kan du fiske ørret i tjernet ved hytta, jakte i skogene som omgir deg eller gå opp på en av de mange fjelltoppene i nærheten for å skue utover Rendalen.

Båt er inkludert i leia. Ingen nabohytter.

Bo på Elgstølen

6. Jonstølen i Raggsteindalen, Hallingskarvet

Jonstølen ligger ved foten av Hallingskarvet, omgitt av turterreng. Om vinteren går skiløypa rett forbi.

Jonstølen ligger fint til ved foten av Hallingskarvet. Det er flotte turmuligheter i området og kort avstand til Strandavatnet. Langrennsløypene glir rett forbi hytteveggen.

Raggsteindalen har et stort utvalg av flotte turer både sommer og vinter. Du finner noen av turene på UT.no.

Skal du på fisketur? Få med deg Østre Hol JFFs fisketips for Hallingskarvet.

Bo på Jonstølen

7. Gjersjøhytta på høyfjellet i Tolga

Jonstølen ligger ved foten av Hallingskarvet, omgitt av turterreng. Om vinteren går skiløypa rett forbi.

Gjersjøhytta ligger i høyfjellet ved Gjersjøen 975 moh., på grensa mellom landskapsvernområdet og Forollhogna nasjonalpark.

Den er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer på Gjersjøhøgda, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt på Busjødalsrabban.

Gjersjøhytta ble opprinnelig oppført i 1933 men restaurert igjen i 1991. Hytta eies av Vingelen Sameie.

Bo på Gjersjøhytta

8. Heimstøl i Valdres i Øystre Slidre.

Her kan du varme deg ved ovnen etter lange dager med lek og moro. Veden er fra skogen rundt stølen og knitrer godt.

Stølen ligger i et kulturlandskap med andre små stølshus med små jorder rundt. Den store låven med fjøs står ennå igjen og minner om en gammel og fin, men slitsom tid.

Fint skogsterreng for turer og bærplukking rett ut døra. Vanligvis godt med blåbær, tyttebær og bringebær i nærområdet om høsten.

Gode muligheter for sykling på skogsveinettet. Gode fiskemuligheter i Volbufjorden og Volbuelva. Vil du ha preparerte løyper og alpinbakker er du ikke mer enn 20 min. fra Beitostølen. 

Hunder er hjertelig velkomne, så lenge de holder seg på gulvet.

Bo på Heimstølen

9. Andersbu - koselig hytte i Sigdal

Andersbu ligger idyllisk og solrikt til ved foten av Andersnatten, ikke langt unna Andersnattjenn.

Hytta ligger idyllisk og solrikt til ved foten av Andersnatten ikke langt unna Andersnattjenn. Det anbefales å ta turen opp til Andersnatten. Der har du en fantastisk utsikt til Norefjell i øst, Jonsknuten ved Kongsberg og Gaustatoppen i vest.

I nærheten finnes også mange fiskevann, og området er perfekt for å plukke bær og sopp. Minimumsleie 2 døgn.

Bo på Andersbu

10. Attenkoia – jaktkoie ved Gransjøberget i Elverum

Attenkoia er en enkel jaktbu midt i skogen. Her kan både du og din beste turkamerat boltre dere fritt.

Attenkoia ved Gransjøberget er en skogsarbeiderkoie midt i skogen. Koia har sengeplass til 3 personer, og er helt enkelt utstyrt. Enkel vei helt fram sommerstid, vanligvis ikke brøytet om vinteren. Gransjøen ligger ca 3,5 km unna.

Hernes Nordskogbygda og Strandbygda Grunneierlag og Nordre Elverum Jakt Fiske og Grunneierforening samarbeider om salg av jaktkort og fiskekort i området.

På Inatur finner du flere koier du kan leie i Gransjøberget.

Bo på Attenkoia

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, fiske og jakt i Norge

Powered by Labrador CMS