10 hytter i Lierne

Lierne er med sin urørte natur, store villmarksområder og lave folketetthet et spennende reisemål for turfolk av alle slag. Her får du ti utvalgte hytter i Trøndelags største villmarkskommune.

Skrevet av

Inatur Norge

Lierne kommune er en av Norges største villmarkskommuner. Kommunen er Norges femte største i areal og med litt over 1300 innbyggere blir det godt med plass.

Kommunen dekker hele Lierne nasjonalpark, og deler av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Jord- og skogbruk er viktigste næringsvei, og kommunen har en av de tetteste bestandene av brunbjørn i Norge.

Lierne er enorme skoger, myrer, fjellvidder og store og små innsjøer og elver. Både jakt og fiske har lange tradisjoner og kommunen er kjent for rike bestander av rype, elg, ørret og røye.

To fiskekort og gode jaktområder

Ørret og røye er viktigste fiskeslag, men noen vann har gjedde, harr og canadarøye. Totalt er det over 2000 fiskevann i kommunen. 

Heldigvis er det lett å orientere seg som fisker. Fisket er delt i to kortområder: Nordlikortet og Sørlikortet.

Småviltjegere kan finne sitt eget jaktparadis i Lierne. Fjellstyrene i Lierne har også storviltjakt som tildeles via trekning.

Lierne er også et overflødighetshorn for sopp- og bærplukkere, og mangt et multespann har blitt fylt på produktive multemyrene i kommunen.

Ikke minst er Lierne vilt. Skikkelig vilt. Her får du ti utvalgte hytter i villmarkskommunen Lierne.

1. Nye Fiskløyshytta i Lierne

Like ved grensa til Lierne nasjonalpark finner du denne perlen av et sted. Hytta er ypperlig for turer, jakt og fiske i den nordtrønderske villmarka. 
Hytta er nybygd og har helt unik standard for en fjellhytte langt fra folk. De store vinduene gir deg godt utsyn til villmarka i Lierne.,
Hytta har et godt utstyrt og moderne kjøkken, så du kan kose deg med selvfanga fisk eller andre lekkerbiskener.

Like ved grensa til Lierne nasjonalpark, rett ved Fiskløyselva ligger denne flotte nybygde hytta du kan leie. Hytta liggerst øverst i bjørkebeltet opp mot høyfjellet ved Hestkjølen, hvor du finner Liernes høyeste fjell, Hestkjøltoppen (1390moh.)

Her bor du midt i lirypeterrenget, med kort avstand til fjellrypa. Området er også veldig godt egnet som utgangspunkt for fiske etter ørret og røye, både sommer som vinter. Stedvis grov røye som frister isfiskerne til fjells.

Bo på Fiskløyshytta

2. Øvre Jakthytta – Nordli fjellstyre

Hytta er av enkel og god gammel standard. 
Hytta har gass til matlaging og åtte sengeplasser fordelt på tre soverom. 

Øvre Jakthytta har bilvei helt fram og ligger øverst i fjellskogen. Den er en ypperlig hovedbase for videre ekspedisjoner, med ski, børse, fjellstøvler og fiskestang.

Hytta ligger ved innfallsporten til Hestkjølkomplekset og Lierne nasjonalpark, der du kan oppleve fine fiskevann og store moltemyrer.

Bo på Øvre Jakthytta

3. Almdalshytta i Blåfjella–Skjækerfjella nasjonalpark

I hjertet av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark finner du Almdalen og Almdalshytta. Det er 12 km inn, men naturen rundt hytta gjør hvert skritt verdt det.

Almdalshytta er ikke større enn 23 m2 men har en beliggenhet av de sjeldne i hjertet av nasjonalparken. Den har fire sengeplasser og det du trenger for et komfortabelt opphold i villmarka.

Fra hytta er det turmuligheter i alle retninger, og både jegere, fiskere, sankere og andre turfolk kan finne sine egne "hemmelige" plasser innen dagsturradius fra hytta.

Bo på Almdalshytta

4. Lakavasshytta – moderne villmarkshytte i turparadis

Lakavasshytta er ny og lar deg oppleve naturen fra stua. 
Arbeidsrom for jegere, fiskere og hundefolk.
Hytta har et velfungerende nytt kjøkken og en flott hems.

Denne nye hytta fra Sørli fjellstyre ligger i den nordøstlige enden av Lakavatnet, ved en av hovedinnfallsportene til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Her er du omgitt av svært gode jakt-, fiske- og turområder. Ørreten i Lakavatnet er av topp kvalitet og det er mange små vann og tjern som er verdt turen i området. Du er også nær gode rypeterreng, både for li- og fjellrype.

Om sommeren kan du komme deg hit med båt som du leier av Sørli fjellstyre.

Hytta ble bygd i 2022 og har god standard, gass til matlaging og solcellebelysning på alle rom.

Bo på Lakavasshytta

5. Kviltjønnhytta – Nordli fjellstyre

Når du virkelig trenger armslag er Kviltjønnhytta et godt valg.
Fjellørreten er av beste slag i vannene nær hytta, og i Snellsteinvatnet kan du få flott røye.
Hytta er lys og trivelig og har en stor sørvendt veranda, gode kjøkkenfasiliteter og godt med plass.

Hytta på 70m2 ble oppført i 2017 og har åtte sengeplasser, samt hems med fire. Den har fantastisk utsikt mot Kviltjønna og Vestre Brandsfjell.

Her kan du jakte lirype og fjellrype, samt skogsfugl lenger ned i terrenget. Flere gode fiskevann en times tur fra hytta. Snellsteinvatnet er et godt røyevann. Ellers er Sandøldalen og stupet ved Sisselbekken noe du bør oppleve!

Vinterstid går det isfiskeløype/rekreasjonsløype for snøskuter inn til Kviltjønna, med utgangspunkt fra Aagården.

Bo på Kviltjønnhytta

6. Strivasshytta – Sørli fjellstyre

Hytta ligger fint til i fjellbjørkeskogen.
Strivasshytta består av to deler, en hoveddel og en gjeterdel (53 + 20 m2). Det er ei dør mellom de to delene som kan låses opp når begge delene leies.
Gjeterbua må bestilles ekstra ved å ta kontakt med fjellstyrekontoret. Hoveddelen har åtte sengeplasser, gjeterbua fire.

Nok en hytte i Lierne med jaktområder og gode fiskevann i alle retninger. Småvannene rundt hytta er gode stangfiskevann og fjellstyret har en båt som kan leies i Djupvannet, like ved hytta.

Hytta er ellers godt egnet som utgangspunkt for turer inn i Hestkjølkomplekset.

Bo på Strivasshytta

7. Strifloan 10 – like ved Lierne nasjonalpark

Her kan du virkelig koble av og finne roen, enten du er på hytta eller utforsker de endeløse turmulighetene. Foto: Finn-Stephan Dybvik
Hytta er enkelt utstyrt med det du trenger på en villmarkstur i Lierne. Foto: Finn-Stephan Dybvik
"Hytteputten" er bare en kort tur unna. Foto: Finn-Stephan Dybvik
Her har du alt du trenger for å tilberede selvfanget fisk, vilt eller sopp. Foto: Finn-Stephan Dybvik

Dette er en enkel og sjarmerende fjellhytte med seks sengeplasser og to soverom. Det er 2,5 km inn til hytta på sommeren og dobbelt så mye om vinteren.

Lierne leverer som vanlig og også denne hytta ligger i et flott område for jakt-, fiske-, og turinteresserte.

Bo på Strifloan 10

8. Guslihytta i Blåfjella–Skjækerfjella nasjonalpark

Hytta ligger midt i turparadiset, sommer som vinter.
Hytta har tre soverom, åtte senger og god plass til å oppholde seg i stua.

I vestenden av Gusvatnet finner du Guslihytta, ved foten av Guspiggen, like ved grensa til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. 

Hytta ligger i fjellskogen, med kort vei opp til høyfjellet. Gode lirypeterreng rundt Gusvatnet og i Fossdalen, og bra fjellrypeterreng i høyfjellsområdene nord og sør for Gusvatnet. Gusvatnet er meget rikt på både ørret og røye.

Adkomst er enklest med båt over Gusvatnet. Kontakt fjellstyret for leie av båt.

Bo på Guslihytta

9. Nyrestaurert hytte ved Skjelbredvatnet

Hele hytta ble restaurert i 2021 og har innlagt vann og bad med dusj og vaskemaskin. Hytta har også strøm og Wi-Fi.

Dette er en godt utrustet hytte, et steinkast fra vannet. Her kan du fiske ørret- og røye, gå på jakt, gå lange turer til fots eller på ski eller oppleve snøskuterløypene. Det er muligheter for leie av båt av utleier, og snøskuter hos Nordli Totaksservice.

Dette er et flott sted uansett årstid.

Bo ved Skjelbredvatnet

10. Raudberghytta – Nordli fjellstyre

Raudberghytta og tjønna den er oppkalt etter ligger ved innfallsporten til Hestkjølen.
Hytta har seks sengeplasser og er solid laftet.

Området hytta ligger i er lettgått og i lett å orientere seg. Fra hytta kan du gå dagsturer til flere gode fiskevann med fjellfisk av beste sort. Du kan jakte lirype fra hyttedøra og det er ikke langt opp til fjellrypene.

Dersom været blir dårlig er det kort vei ned til gammelskogen, hvor du også kan støte på trøndertiur.

Om sommeren ligger båten på vestenden av vannet. Vinterstid går isfiskeløypa til Vargtjønnin like forbi hytta. Løypa er åpen i perioden 1. mars til 5. mai.

Bo på Raudberghytta

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, fiske og jakt i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter Hytter under nordlyset

En nordlyssafari kan koste flere tusen kroner døgnet. Med en utleiehytte fra Inatur kan du oppleve det samme for en brøkdel.

Hytter 10 villmarkshytter langt fra folk

Du finner veien til stillhet, natur og eventyr på Inatur. Her får du ti utvalgte hytter for deg som virkelig vil langt bort fra hverdagen.

Hytter 10 unike overnattingsturer

Drømmer du om en kortreist ferie utenom det vanlige, for å gire ned og lade opp i norsk natur? Turene du aldri glemmer starter på Inatur.