Hytter:

10 hytter du når med buss og tog

Vil du ta kollektivt til hytta? Du finner mange hytter i flott norsk natur du når med buss eller tog på Inatur. Her er ti utvalgte.

Høydalen ved foten av Sognefjell er et fantastisk område, og du kan leie en nydelig hytte der.

Er du klar for en Norgesferie, men syns det er vanskelig å finne et bra sted som ikke krever bil? På Inatur.no finner du 150 hytter du kan komme til med buss og tog.

Her har vi funnet fram ti hytter i Viken, Innlandet og Vestfold og Telemark du ikke trenger bil for å komme til, men som har flotte naturopplevelser kort vei fra hyttedøra.

God tur!

1. Solhaug ved Tyrifjorden – en time fra Oslo

Her kan du fullade batteriene kort vei fra Oslo. Her kan du fullade batteriene kort vei fra Oslo.

Her har du kort vei til badeplass, flott utsikt og mulighet for båtplass. Og det bare en times kjøretur fra Oslo.

Slapp av og nyt utsikten, enten fra sofakroken eller fra det fine utearealet.

Bo på Solhaug

2. Koselig hytte 20 min. fra Lillehammer

Hytta ligger like elva Gausa. Her har du fine turmuligheter i alle retninger.

Denne lille hytta på 25m2 ligger på Fåberg, like ved elva Gausa som renner ut i Mjøsa litt sør for Lillehammer. Hytta har to sengeplasser i tillegg til sovealkover på hemsen.

Det blir for varmt på hemsen når du fyrer i ovnen, så hytta egner seg best for to. utleier bor på gårddsbruket Voldheim like ved.

Turer i nærheten: Hafjell, Skeikampen, Lillehammer, Nordseter, Kvitfjell, Sjusjøen, Øyerfjellet.

Bo på Voldheim

3. Hytte ved foten av Sognefjell

Det er bare 2,5 km hit fra bussholdeplassen ved Jotunheimen fjellstue, men du kan lett tro du er flere mil fra sivilisasjon når du er her.

Denne hytta har så fantastisk beliggenhet at du nesten ikke vil tro du kan komme deg hit med buss. Men du er bare en busstur unna å bo i Høydalen, ved foten av Sognefjell.

Hytta er et paradis de som liker topp- og breturer, kano og kajakk, fiske og jakt.

SJekk også 10 hytter med utsikt.

Bo i Høydalen

4. Markahytte med Oslofjordens fineste utsikt

Hytta ligger svært fint til på toppen av en kolle, og har kanskje den fineste utsikten du kan få til Oslofjorden.

Denne perlen finner du på Trulsrudkollen i Lommedalen, bare en kort kjøretur utenfor Oslo. Du kan også komme deg hit med buss.

Der veien stopper begynner eventyret. Du kommer deg til hytta til fots, på sykkel, ski eller truger avhengig av føreforhold. Det er ikke mer enn en kilometer før herligheten åpenbarer seg.

På Bærums sjuende høyeste topp har du fantastisk utsikt over Oslofjorden fra Tryvann til Drøbaksundet. Hytta ligger som den sydligste hytta på åskammen ovenfor Krydsbyløypa, med fri utsikt utover Bærumsmarka, Nordmarka, Holmenkollen, Oslo by og fjorden.

Hytta passer for et par, en familie eller en liten vennegjeng.

Bo på Trulsrudkollen

5. Håkenstadhytta i Gran Almenning

Hytta ligger ved bredden av vannet Vassbråa, har store og fine utearealer og gode jakt-, fiske- og turmuligheter i øyeblikkelig nærhet.

Hyggelig, liten hytte på 40 m2, flott beliggende ved vannkanten av Vassbråa, sentralt i Gran Almenning.

Hytta er på 40 m2, har to soverom, og egner seg for 2 – 4 personer. 

Oppvarming skjer med ved, og matlaging på gasskomfyr. Hytta har gasskjøleskap. Vann du i et brønnhus på Sagvolden, 3 – 400 m. unna, eller i Vassbråa om sommeren.

Gran Almenning forvalter jakt og fiske i området.

Bo på Håkenstadhytta

6. Hyttetun ved Besseggen

Her kan du bo midt i nasjonalromantikken og utforske de fantastiske områdene rundt hytta. Du kan gå Besseggen, utforske Sjodalen og Sjoa eller bare kose deg i det flotte landskapet.

Denne hytta vender rett mot Besseggen og har gangavstand til Gjendebåten. Den er et godt utgangspunkt for høyfjellsruta, Besseggen,Glittertind, Rasletinden, og en rekke 2000-meters topper i Jotunheimen.

Det er også gode muligheter for fiske i Sjoa og Gjende. Elva Sjoa anbefales for fluefiskere som ønsker en utfordring i form av sky fisk i klart vann.

Om sommeren kan du komme deg hit med buss. 

Hytta er godt utrustet med utemøbler, et telt, bøker, spill og har fine utearealer.

Se også Hytter i Jotunheimen.

Bo ved Besseggen

7. Fredelig hyttetun på Venabygdsfjellet

Venabygdsfjellet er fullt av turmål du kan utforske hele året. Dette er Myfallet, tre kilometer fra hytta.

Denne nydelige hytta har bussforbindelse som stopper 500 meter unna. Hytta har alle turmål tilgjengelig rett utenfor døra.

Verten kan være behjelpelig med transport til hytta, hvis det er nødvendig. De kan også arrangere rideturer innover fjellet, hvis det frister.

Bo på Venabygdsfjellet

8. Heggebotthytta i Skjåk Almenning

Hytta ligger ved bredden av det turkisfargede fjellvannet, med utsikt langt inn i fjellheimen.

Hytta ligger like ved Rv.15 og har strøm, vann, dusj og WC. Godt fiske i Heggebottvatnet. Du kan leie båt av utleier.

Om du vil på fisketur i området anbefales Heggebottvatnet og Pollvatnet. Det er også gode fiskevatn innover fjellet i Reinheimen med utgangspunkt frå Heggebottsetra eller Stamsetra (en lang dagstur). 

Hytta på 35 m2 har fem sengeplasser og ett soverom.

Her kan du lese turtips fra Skjåk Almenning.

Bo på Heggebotthytta

9. Stor hytte ved Måvatn i Drangedal

Hytta ligger ved bredden av vannet Vassbråa, har store og fine utearealer og gode jakt-, fiske- og turmuligheter i øyeblikkelig nærhet.

Langt fra hyttebyene finner du denne barnevennlige tradisjonshytta ved Måvatn i Drangedal. Rundt deg har du rike fiske- og turmuligheter. I Måvatn kan du bade, padle og fiske. Ørreten kan bli ganske fin her ... 

Hytta leies ut på ukesbasis.

Bo ved Måvatn

10. Hytte ved Borrevannet – med båt og sykler

Hytta ligger godt plassert på en liten høyde over vannet, med fantastisk utsikt over vannet.

Hytta på 80 m2 har 11 sengeplasser og tre soverom, og er nyrestaurert. Det følger med båt og kano, i tillegg til seks sykler. Alt du trenger for å utforske området til vanns og til lands.

Hytta er nyrestaurert med ny innredning og møbler, strøm, vann, dusj, wc, Wi-fi og mobilt bredbånd.

Borrevannet er en stor, grunn og næringsliv innsjø, kjent for stor gjedde. Den største gjedda tatt her veide 18 kg. Det er også mye mort, lauve, sørv og brasme, samt abbor, gjørs og suter. Ål er fredet. Her finner du fiskekort. Merk at Borrevannet har egne fiskeregler.

Men her opplever du langt mer enn gjedde. Over 250 fuglearter har blitt observert i Borrevannet naturreservat. Ender, svaner, gjess, måker, vadefugler og spurvefugler bruker vannet som rasteplass. Fiskeørn og sivhauk er jevnlig observert, i likhet med flokker på flere hundre grågjess og flere truede fuglearter.

Bo ved Borrevannet

Vil du ha flere turtips?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS