Hytter:

10 hytter "alle" vil bo på

Hytter i og nær allmenninger med gode turmuligheter er de mest besøkte hyttene på Inatur. Her er våre ti mest populære hytter i 2022.

Det er ikke noe å si på beliggenheten til Sandtjennhytta. Hytta har egen flytebrygge og gode bademuligheter.

På Inatur finner du mange forskjellige hytter. Fra de helt uten mobildekning, de på 1500 moh. i Jotunheimen og jakthytter på Finnskogen.

Mange av hyttene har jaktterreng og fiskevann som nærmeste nabo.

Men hva slags hytter er de mest populære hyttene på Inatur, målt i antall besøk? Det ser du på lista under, men vi kan si såpass at hytter fra Statskog og fjellstyrene er tungt tilstede.

Utleiehytter i og nær allmenninger er ikke bare populære, men en del av det som gjør Norge til et så godt land for friluftsfolk.

Forvaltes for oss alle

De store allmenningene som forvaltes av Statskog, fjellstyrene og private (som Skjåk Almenning), gir alle muligheten til å oppleve det ypperste Norge har å by på av naturbasert friluftsliv.

Marka og disse hyttene forvaltes på vegne av oss alle. Å leie dem ut er delingsøkonomi i praksis. Godt for både natur og folk.

Selv om det kan være litt rift om de mest populære hyttene i høysesong, er det langt fra umulig å finne noe ledig. Det er alltid mange spennende hytter på Inatur, og de som leter de finner. Sannsynligvis er ikke den fineste hytta oppdaget av så mange enda ...

Våre ti mest besøkte hytter i 2022:

1. UFO-hytta i Hessdalen - en utenomjordisk opplevelse

UFO-hytta ser ut som den nettopp har ankommet fra en av stjernene.

Hessdalen er kjent for observasjoner av uforklarlige lysfenomener. Les mer om Hessdalsfenomenet her.

Om du ikke ser uidentifiserte flyvende objekter, kan du nyte en helt spektakulær utsikt over Hesjedal statsalmenning.

Vi skal ikke påstå at lysfenomenene i Hessdalen ikke er av denne verden, men utsikten fra hytta er helt klart himmelsk. Og stedet er som bildene viser heller ikke sånt det går tretten på dusinet av. Det er nesten litt science fiction.

UFO-hytta har fire soverom og sju sengeplasser.

Bo på UFO-hytta

2. Elgstølen i Rendalen

Elgstølen ligger like ved Byringtjern i Rendalen.

Elgstølen i ved velse Byringstjern i Rendalen er en lett tilgjengelig oase. Her kan du fiske ørret i tjernet ved hytta, jakte i skogene som omgir deg eller gå opp på en av de mange fjelltoppene i nærheten for å skue utover Rendalen.

Båt er inkludert i leia. Ingen nabohytter.

Bo på Elgstølen

3. Nordre Borthuskoia - i hjerte av Finnskogen

Plasser som dette er nesten umulige å få kjøpt (men du kan leie dem på Inatur!)

Denne vestvendte hytta ligger solrikt til ved vannet Møkeren, i hjertet av Finnskogen. Her har du flotte muligheter for fiske og friluftsliv og en fin badestrand like ved hytta.

Båt er inkludert i leia. Møkeren blir fort varmet opp, så det er et godt badevann. Går du lei av både kan du ta båten og fiske abbor og gjedde, som fins i stort antall i sjøen.

Bo på Borthuskoia

4. Sjølyst – idyll i Sollia

Sjølyst er et fantastisk sted å våkne opp på og vite at det er flotte turområder i alle retninger.

På bredden av sjøen Setningen i Sollia, finner du Sjølyst. Denne sjarmerende lille hytta er perfekt plassert for en rekke høst varierte turer og aktiviteter i nærområdet.

Her kan du fiske i Vulua, Setningen og de andre vannene og elvene i området. Du kan gå turer i Rondane eller padle på Atnaelva. 

Du kan også nyte de vakre solnedgangene fra hytta.

Bo på Sjølyst

5. Engelsvika ved Storsjøen i Rendalen

Her kan du bokstavelig talt fange stor ørret fra verandaen.

Engelsvika er en helt unik plass. Her kan du fiske fra plattingen, eller bruke båten som følger og prøve deg etter Storsjøens stadig voksende bestand av storørret.

Solforholdene er spektakulære og med den store verandaen er hytta en drøm på varme sommerkvelder. 

Hytta har tre soverom og 10 sengeplasser. Det følger båt med som kan brukes på Storsjøen.

Bo på Engelsvika

6. Høgskardhus i Dividalen

Hytta er av god gammel sort, og har vært brukt av friluftsfolk i lang tid. Nå er den nyrestaurert, men fortsatt enkel. Vann finner du i elva som renner forbi. Der kan du også finne laks, harr og ørret.

Høgskardhus ligger langt opp langs Divielva, noen kilometer før veiens ende ved Frihetsli. Den er et godt utgangspunkt for laksefiske i Divielva, hvor Øverbygd JFF selger laksefiske på vegne av Statskog.

Du kan også prøve lykken etter storrøya som venter i vannene innenfor Høgskardet, eller du kan friste jaktlykken i nærområdet.

Hytta har ett soverom og fire sengeplasser. 

Bo på Høgskardhus

7. Bartstu i Namdalseid

Bartstu ligger på bredden av Langvatnet, et godt ørretvann. Båt og kano er med i leia.

Denne hytta er over 100 år gammel. Det er bilvei helt fram hele året, og båt og kano er med i leia. Du kan fiske i Langvatnet like ved, eller utforske et av de mange andre ørretvannene i allmenningen.

Hytta har en stor åpen peis og flott veranda. Gode muligheter for skogsfugl i nærheten.

Bo på Bartstu

8. Sandtjennhytta i Nissedal

Det er ikke noe å si på beliggenheten til Sandtjennhytta. Hytta har egen flytebrygge og gode bademuligheter.

Sandtjennhytta er omringet av flott ski- og turterreng. I Sandtjenn kan du fiske ørret og abbor. Båt og fiske er med i leia.

Tar du annekset i bruk har stedet ti sengeplasser. Rundt hytta er det godt med flott tur- og skiterreng. Hytta har egen flytebrygge, strøm og innlagt vann.

Bo på Sandtjennhytta

9. Lenningshytta i Torpa statsallmenning

Lenningshytta har god beliggenhet i terrenget og er et flott utgangspunkt for mange turer til fots eller på ski. Det er helårsvei fram, innlagt vann og strøm.

Denne hytta er oppført i 2014 og har utmerket beliggenhet som utgangspunkt for fotturer i fjellet mellom Valdres og Gudbrandsdalen. Fra hytta er det utsikt til Spåtindtoppen (1414 moh.).

I Torpa statsallmenning kan du fiske i 40 små og store vann og tjern, og elver og bekker med spennende kulper.

Bo på Lenningshytta

10. Mildigkeit i Sølvverkskogene ved Kongsberg

Her er det klart for kveldskos rundt bålet.

Denne tømmerhytta, som leies ut av Statskog, ligger i Sølvverksskogene på veien til turmålene Jonsknuten og Knutehytta. 

Flott historisk kulturlandskap, mange ørretvann, gode muligheter for småviltjakt og bærplukking. Trenger man egentlig mer?

Bo på Mildigkeit

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få tips om overnatting og friluftsaktiviteter i Norge

Powered by Labrador CMS