Vel blåst laksesesong!

Laksesesongen 2022 er over. Takk til alle laksefiskere for jobben dere gjør med fangstrapportering. 

Skrevet av

Inatur Norge

Foto: Arnt Mollan

I år lanserte vi ny laksebørs, en ny app og nye rapporteringssystemer. Innføring av disse nye systemene har gått praktisk talt knirkefritt og ser ut til å være til glede for laksefiskere over hele landet.

Hele 50.000 fiskere har vært innom laksebørsen denne sesongen. Blant laksefiskere er det spennende å se hvor mye fisk som fanges i de forskjellige elvene. Vi gleder oss over at den nye laksebørsen har falt i smak.

 

Flere elver hadde relativt sein oppgang i år. Denne lusete laksen ble tatt i Beiarelva 1. september av Christian Bruun Jensen.

 

Takk til alle fiskere som rapporterer fangst!

Drøyt 25.000 laks med en samlet vekt på 83 tonn er innrapportert til den nye laksebørsen. God forvaltning er avhengig av nøyaktig fangststatistikk.

Derfor, en stor takk til dere som bidrar til dette, enten du er fisker, grunneier eller begge deler. Resultatet er forhåpentligvis mer lakseglede i fremtiden – og det er det aller viktigste.

Tusen takk for en fantastisk godt gjennomført laksesesong. Vi krysser fingrene for god oppgang i 2023!

Hilsen oss i Inatur!

 

 

Ny laksebørs og FangstApp lansert i 2022

Ny forbedret laksebørs og rapporteringsløsning ble lansert i 2022. 

Appen FangstApp er klar til nedlasting og bruk. Appen er koblet sammen med laksebors.inatur.no. Fiskerne kan rapportere inn fangsten selv om de er offline.

Her finner du appen:

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om fiske, hytter og jakt i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Laksefiske Følg laksesesongen på Inatur

På Inaturs nye laksebørs kan du sjekke siste fangster i din drømmelv. Du finner laksefiske fra omtrent 350 elveeiere og -lag i hele Norge på Inatur

Laksefiske Tips fra lokalkjente Tovdalselva mot gamle høyder?

Elva går mot strømmen i laksenorge og leverer gode fangster i de øvre delene. Det er lett å få kort. Blir Tovdalselva din nye favoritt i sør?

Laksefiske Alene med laksen i Åbjøra

Er du klar for somerens lakseeventyr? Fuglstadvaldet i Åbjøra i Terråk er et spennende og tilgjengelig laksevald, med lavt fisketrykk.