10 hytter i Snåsas villmark

Snåsa har enorme områder med urørt natur, perfekt for friluftsliv, jakt og fiske.

Skrevet av

Inatur Norge

For jakt- og fiskeinteresserte er Snåsa et paradis. Det er det også for sosppsankere, fugletittere og turfolk - kort sagt alle vi som helst liker å være ute i naturen.

Her kan du høste verdens beste råvarer, mens du opplever noe av Norges flotteste naturområder. (Sjekk disse fisketipsene fra Snåsa fjellstyre.)

Her finner du ti hytter som er ypperlige utgangspunkt for flere turer i Snåsas villmarksområder.

Andorsjøhytta ved Andorsjøen

Hytta ligger flott til i terrenget og er en flott base for opp til to familier på eventyr. Andorsjøen er godt fiskevann med store mengder kvalitetsørret fra fire til fem hekto. Foto: Hallvard U. Smestad
Hytta er oppført i 2013 og er en lun base selv i de verste vinterstormene. Foto: Hallvard U. Smestad
Hytta har alt du trenger for et avslappende opphold, inkludert manglende dekning. Foto: Hallvard U. Smestad

Denne hytta ligger på grensa til Blåfjell-Skjækerfjella nasjonalpark. Det er den største og nyeste hytta til Snåsa fjellstyre og egner seg godt for to familier som vil på tur sammen.

Det er 5 km inn i barmarkssesongen, mens du om vinteren må belage deg på en skitur på 15 km. Du kan også leie skutertransport på vinteren.

Hytta er omgitt av gode til svært gode ørretvann, flotte jaktterreng i statsallmenning  og stedvis spektakulært soppterreng. Det følger med båt med hytta.

Lei Andorsjøhytta

Almoseteren i Snåsa

Almoseter er en naturperle i Snåsa. 
På seteren kan du slappe av mellom eventyrene ute.
Almoseter er et fantastisk sted.

Almoseter ligger litt lenger ned i dalen enn Andorsjøhytta, nydelig til ved foten av Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark i Snåsa Kommune. Her kan du padle, fiske, jakte og plukke bær. Du er ikke langt unna gode ørretvann, og like ved renner Storåselva rolig forbi.

Andorfjellet ligger fire omtrent 4 km og snaue 600 høydemeter nord for setra og er også verdt turen for utsiktens skyld.

Lei Almosetra

Seisjøen jaktstue

Jaktstua ligger i villmarka i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Foto: Hallvard U. Smestad

Denne hytta ligger ved Seisjøen i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og har fantastisk natur rett utenfor stuedøra. Har du først kommet deg inn hit har du muligheter for et helt liv.

Hytta har et soverom og fire sengeplasser. Det følger båt med som kan brukes på Seisjøen, som har ørret av god kvalitet.

Lei Seisjøen jaktstue

Seisjøen skogstue

Skogstua ved Seisjøen er en sjarmerende tømmerhytte som oser av sjarm. Foto: Hallvard U. Smestad

Skogstua ligger på sørsiden av Seisjøen, i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. I likhet med jaktstua ligger den perfekt plassert for å ta for seg av naturens goder. Hytta har seks sengeplasser og to soverom. 

Hytta har alt du trenger for å leve komfortabelt i den nordtrønderske villmarka. Du kan også bruke båten som følger med, hvis du vil komme ut på Seisjøen når du er på ørretjakt.

Lei Seisjøen skogstue

Hytte i Storslåtten

Her kan du nyte livet nord i Trøndelag. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for jakt og fiske. 

Hytta ligger høyt, fritt og solrikt rett over tregrensa i statsallmenningen i Snåsa med god utsikt mot Storfjella rundt Grønningen og langt inn i Sverige.

Det er kort avstand til Ismenningen, og et meget godt utgangspunkt for turer innover mot flotte fjellområder ved Plukkåtjønnfjellet, Vivatnet, Øydingen, Imsdalsfellet, Grønningen og Heggsjøfjellet i et område med gode fiskevann og jaktområder.

Bo på hytta

Våningshuset på Holden fjellgård

Helt inne ved svenskegrensa i Snåsafjellene ligger Holden Fjellgård. Våningshuset kan bli din neste feriebolig.
Kjøkkenet har plass nok, selv om alle de femten sengeplassene i Våningshuset er i bruk.
Fint opparbeidet uteområde ved innsjøen Holderen. Leier du hytta er båt inkludert.

Holden gård ligger vakkert til ved Holderen i Grønningsvassdraget. Du kan prøve markstanga i Kvernelva som renner fra Skjelbreia ned i Holderen, eller du kan ta beina fatt og sjekke fisket i en av de mange fjellsjøene innen rekkevidde.

Liker du å bade kan du legge deg til på en fin hvit badestrand på sørvestre side av Holderen (sør for holmene).

Lei våningshuset

Buret på Holden fjellgård

Buret er en sjarmerende bolig på en unik fjellgård i veiløst land.
Det er totalt seks sengeplasser i stabburet.

Du kan også leie Buret, et stabbur på Holden fjellgård. Båt er inkludert i leia.

Lei Buret

Øydingshytta fra Snåsa fjellstyre

Det er god plass i Snåsas villmark.
Stemningen er upåklagelig, sommer som vinter. 

Øydingshytta, en laftet hytte med sjarm og sjel, ligger på et fint nes i Stor-Øydingen. Når du sitter ved kveldsbålet ytterst på tangen ser du rett inn i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark.

Hytta er omgitt av lun og rolig fjellskog med overgang til snaufjell. Det er gode muligheter for fiske i Stor-Øydingen og store jaktområder rundt hytta.

Lei Øydingshytta

Kasttjønnhytta på Gjefsjøen fjellgård

Kasstjønnhytta er en liten hytte på 14 m2
Hytta har gode muligheter for matlaging.

Denne hytta leies ut av Gjefsjøen fjellgård, og ligger seks kilometer vest for gården. Det er mange spennende fiskevann og jaktområder rundt hytta.

Lei Kasttjønnhytta

Reinsjølian – seter på Snåsa

På Reinsjølian lever du tett på naturen og midt i et aktivt kulturlandskap.

Reinsjølian er en gammel seter, med seterstue og gammelstue, vakkert plassert i skogen med utsikt innover Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark.

Setra ligger i fjellskogbandet ca 450 meter over havet, og er godt egnet for overnattting og hytteliv for barnefamilier, innlandsfiskere, jegere, turgåere og pilegrimer.

Bo på Reinsjølian

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter Hytter under nordlyset

En nordlyssafari kan koste flere tusen kroner døgnet. Med en utleiehytte fra Inatur kan du oppleve det samme for en brøkdel.

Hytter 10 villmarkshytter langt fra folk

Du finner veien til stillhet, natur og eventyr på Inatur. Her får du ti utvalgte hytter for deg som virkelig vil langt bort fra hverdagen.

Hytter 10 unike overnattingsturer

Drømmer du om en kortreist ferie utenom det vanlige, for å gire ned og lade opp i norsk natur? Turene du aldri glemmer starter på Inatur.