Snåsatips: Vivassfiskløysa

Vannet har mye fisk med snittvekt på fire hekto. Er du ute etter storfisken er det verdt å utforske de navnløse vannene ved Plukkutjønnfjellet ...

Skrevet av

Snåsa fjellstyre

Vannet er viden kjent for godt fiske og ørreten i vannet holder god og jevn størrelse, med en snittstørrelse på rundt 400 gram. Kjøttfargen er rød og kondisjonen gjennomgående god.

Tradisjonelt har det blitt fisket mye med flueoter på Vivassfiskløysa og mange har opplevd å komme hjem med svært gode fangster. Området rundt vannet er godt egnet for å dra oter langs land og i slike naturskjønne områder er det duket for mange fine stunder ved vannet.

De små navnløse vannene rundt Plukkutjønnfjellet bør også utforskes, ifølge Snåsa fjellstyre.

Prøv grunner nær land

Vannet er gjennomgående relativt dypt til å være et fjellvann, og områdene ved grunnene langs land utgjør de giftigste plassene i søken etter ørrethugg.

Kombiner gjerne fisketuren med vandreturer lengre sør og øst, inn mot og forbi Plukkutjønnfjellet. Her ligger flere vann, uten navn på kartet som bør undersøkes.

Trolig er det mange som får seg ett nytt «hemmeligvann» her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter Nyt høsten på lavbudsjett

En aktiv høstferie i friluft trenger ikke å koste skjorta.  Årstidens flotte farger lar seg like godt nyte på lavbudsjett. 

Jakt Fiske Hytter 10 hytter i Forollhogna og omegn

Nasjonalparken med "de snille fjell" er kjent for godt turterreng, store reinsbukker, feit ørret og kaklende ryper.

Fiske Høsten er høytid for ørretfiskere

Krystallklar luft, skarpe farger og god plass ved selv de mest lett tilgjengelige ørretvannene. Høsten er her og vi har gledet oss hele sommeren.