Opdal/Ristad - solid laksevald i Namsen

Godt storlaksfiske på et lite nedbørsavhengig vald i Namsen? Både båtfiske og gode flueforhold fra land? Ja takk!

Skrevet av

Inatur Norge

Foto: Torbjørn Kvien Madsen

På Opdal/Ristad i Namsen har du mulighet til å få ditt livs fiskeopplevelse. Valdet er 1,2 km langt, og grenser mot Grandaunet- og Sellæg-valdet. Valdet har godt drag uansett vannstand, og mange standplasser. 

Opdal/Ristad Valdsamarbeid har fire Nams-båter med nye 2,5hk utenbordsmotorer. Valdet er langt og det er tungt å ro på høy vannstand. Den øvre delen av valdet er i tillegg en utmerket fluestrekning.

Lite avhengig av nedbør

Opdal/Ristad er kjent for godt fiske etter storlaks i juni, men også for at fisket holder seg gjennom juli og august.

Valdet ligger noen kilometer nedenfor samløpet med Bjøra. Derfor kan du også råke på tung og kortvokst Bjøra-laks på vei til gytegrunnene oppstrøms. Valdet er lite avhengig av  nedbør. På høy vannstand fiskes det med 4-5 båter på valdet. 

Det selges kort for både båt- og landfiske. Ved båtstua er det sitteplasser og grillplass og mulighet for en rast og litt avslapning mellom øktene.

Så blid kan man bli av en storlaks tatt på Opdal/Ristad-valdet i juni, 2022.
Foto: Torbjørn Kvien Madsen

Ønsker du overnatting anbefaler utleier Fru Opdal Gårdshotell, bare noen få trønderske fluekast unna båtstua.

Fakta om Namsen:

Sideelver til Namsen er Sanddøla, Bjøra, Søråa og Nordelva. I de minste av disse kan du ta en pause fra det tunge Namsen-fisket og finne fram lettere utstyr. Bjøra, som åpner 15. mai, er kjent for de enorme laksene som tas der tidlig på sesongen. 

Namsenvassdraget ligger helt nord i Trøndelag og renner fra grensen mot Sverige i nordøst, helt ut mot Foldahavet i vest. 210 km langt og med et nedbørsfelt på ca 6.300 km2. Store deler av nedbørsfeltet ligger i Børgefjell nasjonalpark.

Namsen regnes som en av Norges beste lakseelver, og laksefiskere fra hele verden samles her hver sommer. Laksefangster på 20–35 tonn er normalt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om fiske, hytter og jakt i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Laksefiske Laksesesongen 2023 er her

En lang vinter går ubønnhørlig mot slutten og laksen søker mot elvene. De første laksene er tatt i tidligelvene og mange fiskere venter nå på det virkelige...

Laksefiske Ledig laksefiske i 2023

Er du på jakt etter laksefiske til sommeren? På Inatur finner du laksefiske i alle prisklasser og i hele landet.

Laksefiske Her finner du laksefiske i Beiarelva – 2023

Beiarelva er en vakker elv i spektakulær nordlandsnatur. På Inatur.no finner du mange tilgjengelige kort på gode vald. Gled deg til sommerens lakseeventyr!