Når 6 m2 er mer enn nok

Det er ikke størrelsen på hytta som teller, når hytta ligger midt i fjellheimen. På Inatur finner du små hytter og enorme opplevelser.

Skrevet av

Inatur Norge

 

Det er ikke størrelsen på hytta som teller for de store opplevelsene. Tar du takke med lite gulvareal og rustikk standard, kan du leie hytte midt i noen av Norges vakreste fjellområder.

Her finner du fem hytter som ikke utmerker seg med størrelsen, men har verdens beste beliggenhet.

 

 

Skarvhytta ved Villsjøen i Rendalen

 

Hytta er liten og enkel, men er allikevel et fantastisk sted for både to og firbeinte som verdsetter beliggenheten. Nabolaget er relativt tynt befolket av tobeinte.
Området er et paradis for fiskere, jegere og turfolk.
Villsjøen er et godt ørretvann.

 

Denne hytta ligger perfekt til ved Villsjøen, et godt ørretvann. Du kan også sjekke Bortjernenen og Gransjøen somm ligger i samme område. Gode jaktmulighter på rype og storfugl.

Fiskekort for området finner du på Inatur.

Bestill overnatting

 

 

Mannsberg I – jakt- og fiskebu i Jotunheimen

 

På sommeren er det bare fem minutter å gå fra bilvei til Mannsberg I.
De som leier Mannsberg I kan fiske med inntil 4 garn og kan benytte båt som ligger i naustet. I tillegg kan du fiske i en rekke gode vann i området, på samme fiskekort.

 

Mannsberg I ved Mannsbergvatn er en klassisk jakt- og fiskehytte på vestsiden av Jotunheimen.

Her kan du nyte de mektige Årdalsfjellene, fiske ørret og jakte småvilt. Det følger båt og garn med hytta og leier du her kan du fiske med inntil fire garn om gangen og kanskje sikre deg et lite vinterforråd av førsteklasses fjellfisk.

De fleste vann og småtjern i området huser ørret. Årdal Jeger- og Fiskerforening informerer om at de alle største vannene har fisk av framifrå kvalitet og fin størrelse.

Fiskekort fra Årdal JFF finner du på Inatur.

Bestill overnatting

 

 

Jakt- og fiskehytte ved Trollsjøen, Jotunheimen i Årdal 

 

Bare fire km fra vei finner du dette, og du kan leie hytta. Og bo der.
Flott fangst av fjellaure av ypperste kvalitet. Båt og garnfiske er inkludert i leia.
Du kan godt gjøre absolutt ingenting også. Det holder å nyte utsikten. 

 

Denne hytta ligger også i Jotunheimen, litt vest for nordenden av Tyin, og leies i likhet med Mannsberg I ut av Årdal Jeger- og Fiskerforening.

I likhet med resten av hyttene til foreningen ligger også denne i et område som egner seg svært godt til fjellfiske og småviltjakt – det gode liv, som det også kalles.

Fiskekort fra Årdal JFF finner du på Inatur.

Bestill overnatting

 

 

Stordalen – Kaffihaugen

 

Stordalen-Kaffihaugen leies ut av Eresfjord Vistdal Fjellstyre.
Stordalen er et fantastisk turområde, med karakteristisk og voldsom fjellnatur.
Trenger du egentlig mer enn dette?

 

Hytte helt for deg i Stordalen i Møre og Romsdal. Midt i hjertet av det flotteste av norsk høyfjellsnatur. Leies ut av Eresfjord og Vistdal Fjellstyre. Avstand fra vei sommer: 10 km. Avstand fra vei vinter: 30 km.

Fiskekort for Eresfjord og Vistdal statsalmenning finner du på Inatur.

Bestill overnatting

 

 

Litjåsen i Dalsbygda – god base for ørretboms

 

 

Litjåsen har helt sikkert tint fram før ørretene i Vangrøfta begynner å vake ;)

Denne sjarmerende lille bua passer for en eller et fiskende og sengedelende par som klarer seg uten strøm og innlagt vann på hytta.

Ørretelva Vangrøfta er en fin liten elv med overraskende stor ørret og en spennende historie.

Det selges kun et begrenset antall kort, og kortene blir fort utsolgt i høysesong, noen uker i slutten av juni og begynnelsen av juli.

 

 

Denne sjarmerende lille bua passer for en eller et fiskende og sengedelende par som klarer seg uten strøm og innlagt vann på hytta.

Ørretelva Vangrøfta er en fin liten elv med overraskende stor ørret og en spennende historie.

Det selges kun et begrenset antall kort, og kortene blir fort utsolgt i høysesongen, som varer noen uker i slutten av  juni og begynnelsen av juli.

Har du skaffet deg fiskekort, men mangler tak over hodet er Litjåsen en perfekt mulighet for å få seg tak over hodet for bare 400,- natta. Husk også at Dalsbygda har mye mer enn Vangrøfta å by på.

Bestill overnatting

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter Hytter under nordlyset

En nordlyssafari kan koste flere tusen kroner døgnet. Med en utleiehytte fra Inatur kan du oppleve det samme for en brøkdel.

Hytter 10 villmarkshytter langt fra folk

Du finner veien til stillhet, natur og eventyr på Inatur. Her får du ti utvalgte hytter for deg som virkelig vil langt bort fra hverdagen.

Hytter 10 unike overnattingsturer

Drømmer du om en kortreist ferie utenom det vanlige, for å gire ned og lade opp i norsk natur? Turene du aldri glemmer starter på Inatur.