Alene med laksen i Åbjøra

Er du klar for somerens lakseeventyr? Fuglstadvaldet i Åbjøra i Terråk er et spennende og tilgjengelig laksevald, med lavt fisketrykk.

Skrevet av

Inatur Norge

Foto: Vegard Veberg

Åbjøra i Terråk er mellomstor grunn elv med mest mellomlaks i 2022-sesongen. På Fuglstad-valdet har du har store sjanser for å ha mye av elva for deg selv, hvis du prøver deg tidlig på sesongen. Til nå er det solgt svært få kort, selv om det er godt med fisk på elva.

Fisket er som oftest best i nedre del av valdet i begynnelsen av sesongen. Etter den første uka er det som regel godt fiske over hele, hvis temperaturen har steget og laksen lettere passerer fossene.

SLukfiskere bør prøve Møresilda i alle farger og varianter, fra 18-27 gram. Fluefiskerne bruker ofte fluer med oransje, grønt, rødt og svart, men ikke vær redd for å improvisere.

I tillegg til laksefisket kan du også oppleve svært godt sjøørretfiske i tidevannsstrømmene i området.

Lett å få laksefiske

Valdet består av seks km lett tilgjengelig fiske på sørsiden av elva, av mange ansett som den beste siden med tanke på fiske og tilgjengelighet.

Vil du oppleve Fuglstadvaldet i Åbjøra, finner du tilgjengelige fiskekort her.

Utvalgte elver med ledig laksefiske i 2023 kan du lese om på denne siden.

Snart kommer det sannsynligvis flere gledelige rapporter fra elvene våre. 15. juni åpner nemlig Vefsna, Beiarelva, Fusta og Målselva.

Du finner mer laksefiske på Inatur.no.

Inaturs laksebørs og FangstApp

laksebors.inatur.no kan du til en hver tid sjekke hva som skjer i elver i hele Norge. Du kan også kjøpe fiskekort direkte fra børsen.

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Laksefiske Følg laksesesongen på Inatur

På Inaturs nye laksebørs kan du sjekke siste fangster i din drømmelv. Du finner laksefiske fra omtrent 350 elveeiere og -lag i hele Norge på Inatur

Laksefiske Tips fra lokalkjente Tovdalselva mot gamle høyder?

Elva går mot strømmen i laksenorge og leverer gode fangster i de øvre delene. Det er lett å få kort. Blir Tovdalselva din nye favoritt i sør?

Laksefiske Ledig laksefiske i 2023

Er du på jakt etter laksefiske til sommeren? På Inatur finner du laksefiske i alle prisklasser og i hele landet.