Her finner du ledig småviltjakt i høst

Klar for høstens småviltjakt? Her er tre gode alternativer for to- og firbeinte.

Skrevet av

Inatur Norge

Rypejakta er som jul, nyttår, påskeferie og sommerferie på en gang for vi som virkelig brenner for rypejakt med stående fuglehund.

På Inatur finner du fortsatt mye tilgjengelig jakt, både med og uten hund. Her er tre flotte tilbud for vennegjenger på to og fire bein:

Jaktparadiset du ikke visste fantes finner du på Inatur. Illustrasjonsfoto: Christer Rognerud

Heidal i Gudbrandsdalen

Heidal Viltlag AS forvalter jakta på vegne av grunneieren i vakre Heidal og Murudalen. Her kan du jakte forskjellig småvilt opp til tregrensa, i vidunderlige omgivelser.

Viktig: Førstegangsjegere får et av jaktkortene gratis!

Kjøp jaktkort 

Du har flere gode innfallsporter inn i terrenget, og et vidunderlig sted for to og firbeinte å samle kreftene mellom øktene. Foto: Bjørnar Hansen

Jaktpakke med hytte i Skjåk Almenning

Her kan du sikre deg fem dagers jakt for tre jegere med hund. Jaktfeltet dekker området sørvest for Otta elv, sør for gamle Strynefjellsveien til Ostrevassdraget. 

Det er flere gode innfallsporter til terrenget som kan deles av tre jegere. Heggebotthytta ligger ved Heggebottvatnet i Skjåk, like ved Rv 15. Den har bilvei helt fram, strøm og dusj/wc.

Fjellrypejakta er spennende støkkjakt. Staskog har egne områder tilrettelagt for fjellrypejegere. Illustrasjonsfoto: Christer Rognerud

Statskog i Nordland

Nordland har mye statsgrunn, og er derfor en ypperlig destinasjon for småviltjegere. Flott natur, stor biotopvariasjon og mange områder med svært lavt jakttrykk bør kunne friste. 

Statskog viderefører i 2022 prosjektet med høyfjellsområder egnet for fjellrypejakt, med noen nye egne jaktfelt tilrettelagt for fjellrypejegere. Du finner hvilke områder det gjelder ved å følge knappen under.  

Kjøp jaktkort

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Ledig jakt i Ringebufjellene, Eidskog og Kongsvinger

Det er ikke for seint å skaffe seg småvilt- eller rådyrjakt. Her finner du ledige kort fra Ringebu statsallmenninger, Eidskog kommuneskoger og Skakland -...

Jakt Viktige datoer for kjøp av jaktkort

Mange jaktkort tildeles via trekning eller søknad. Når dette er ferdig legges gjenværende kort ut for salg. Her finner du de viktigste datoene og hvor du kan...

Jakt Fiske Hytter Opplev det unike høyfjellsområdet Njardarheim

I Njardarheim kan du boltre deg på store områder, med og uten børse eller fiskestang. Her får du tipsene til jakt, fiske, turer og hytter i høyfjellsområdet.