Fjelloppsynets tips til småviltjakt i Harran

Harran fjellstyre forvalter nesten 200.000 daa. småviltterreng av toppklasse. Er du på jakt etter godt rypeterreng, og godt armslag, bør du få med deg disse tipsene fra fjelloppsynet i Harran.

Skrevet av

Inatur Norge


Statsalmenningene Nesådal - Rognbudal A og B, samt Geitingdal dekker et område på hele 196.000 daa. Området forvaltes av Harran Fjellstyre og har mye godt og lett tilgjengelig rypeterreng.

– For dagsturer er nok lirypa enklest å komme til, men vi har stedvis svært gode bestander av fjellrype – for de som er villige til å gå litt lenger, sier Jonny Rosendal i Harran Fjellstyre.

Almenningene ligger sørøst for Namsen i et fjellområde med Hemdalshaugen som den høyeste toppen på 1159 moh.

– Den viktigste innfallsporten inn i terrenget Nesådalen. Du kjører inn fra Harran, forteller Rosendal.

Småviltjakta i Harran starter først 15. september og det er godt med ledige kort. 

Harran fjellstyre forvalter nesten to hundre tusen mål jaktterreng på sørsiden av Namsen.

– Det enkleste for dagsturer er å kjøre Nesådalsveien inn og ta av til Rognbudalen. Så går du i retning Heimdalsvatnet og Rognbufjellet. Det er lett tilgjengelig fra Rognbudalen.

Følger du disse tipsene fra fjelloppsynet kommer du raskt inn til lirypeterrenget.

– De som vil inn til fjellrypene må litt lenger, men det kan nok være verdt turen sånn som det ser ut for bestandene nå. Da må du legge turen opp mot Heimdalshaugen eller Lillefjell (Lissfjellet lokalt). sier Rosendal.

Vil du på en lengre tur kan du leie en av hyttene fjellstyret leier ut, eller ta turen med telt inn til Nedre Nesådalsvatn.

– Rundt nedre Nesådalsvatn er det vanvittig gode områder for både lirype og fjellrype, men det er en god tur inn dit. Beregn minst fire timer, opplyser fjelloppsynet.

Utleiehytter fra Harran Fjellstyre: Heimdalstangen, Heimdalsvasshytta, Geitingvasshytta, Finnsela, Trekvitla, Nesådalshytta.

Heimdalstangen er et ypperlig utgangspunkt for jaktturer i området. 

Her finner du jaktkort

Småviltjakta starter 15. september i Harran, men utenbygds jegere med hund må vente til 25. september for å slippe til, men da er det mange ledige kort.

Merk at førstegangsjegere får gratis jakt av Harran fjellstyre. 

Småviltjakt i Harran

* Meld deg på nyhetsbrevet vårt under for å få tips om trekninger, jakt, hytter og fiske i Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om jakt, hytter og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Jakt Fiske Hytter Nyt høsten på lavbudsjett

En aktiv høstferie i friluft trenger ikke å koste skjorta.  Årstidens flotte farger lar seg like godt nyte på lavbudsjett. 

Jakt Fiske Hytter 10 hytter i Forollhogna og omegn

Nasjonalparken med "de snille fjell" er kjent for godt turterreng, store reinsbukker, feit ørret og kaklende ryper.

Jakt Gratis jakt til nye jegere

Norge er et unikt land med store allmenninger som gjør småvilt- og storviltjakt lett tilgjengelig. Men visste du at du kan få gratis jakt samme året du tar...