Tips fra lokalkjente:

Mann fisker med stang etter fjellørret i Skurveosen, Dalsida statsalmenning, Lesja kommune.

Fisketips fra fjelloppsynet i Lesja

Skurveosen i Dalsida er en kjent fiskeplass hos de lokalkjente i Dalsida statsalmening, Lesja kommune.

Planlegger du fisketur? Her får du noen gode tips for hvor du kan prøve fiskelykken, fra en som er skikkelig lommekjent. God tur!

Lesjafjellene kan by på mange og varierte fiskeopplevelser. Med 230 fiskevann og 180 kilometer fiskeførende elver og bekker er mulighetene mange.

Tommy Sønsterud er tidligere fjelloppsyn og daglig leder for Lesja Fjellstyre. Her gir han deg noen gode tips for hvor du kan prøve fiskelykken. Du finner noe for både småbarnsfamilien og fjellvandreren i Lesjafjellene.

Lesja Fjellstyre har 15 hytter og buer som kan leies. De hyttene som ligger ved vann har også båt og garn. Sjekk fiskeregler for hvert vann for garnfiske.

Du trenger bare ett fiskekort for å fiske i både Lesja og Lordalen statsalmenninger:

Fiskekort for Lesjafjella

Fjellørret fra Lesjafjellene

1. Familietur til Lomstjønn

Lomtjønn ligger i Gåsbulie nord på Dalsida. Ca 5 minutters gange fra bilvei, er det et lite oppdemt tjønn, smekkfullt av aure. Det er nok ikke her du lurer kilosfisken, men for de yngre kan det være starten på fiskekarrieren.

Tar du med teltet kan du gjøre som Lars Monsen og overnatte ved Lomtjønn, eller du kan leie Fjellstyrehytta på Gåsbu. Der er det gode fiskemuligheter ved innløpet av Merre og Vangsåe.

Fjellstyrehytta ved Gåsbu

Hytta ved Gåsbu ligger like ved innoset til elva Merre, som kommer fra Merrabotn. Oset er en god fiskeplass.

Fjelloppsynshytta på Gåsbu er en flott laftet hytte på 32 m² liggende øst for utløpet av elva Merre, på sørvest-siden av Grynningen i Aursjø-magasinet. Hytta passer fint for familier. Det går bilvei nesten fram til hyttedøra.

Bo ved Gåsbu

Elva Jori i Lesja kommune. Klart vann.

2. Fisketur til elva Jore

Jore starter sin ferd mot Lågen innunder Storskrymten mellom Lesja, Sunndal og Oppdal. På strekningen mellom Nysetra og Nedre Reindøl har elva stille. Elva er lett tilgjengelig fra Reindølsvegen og Dalsidevegen.

Elva er godt egnet for fluefiske og har aure i kilosklassen. Campingplass på Nysetra og tilordnet leirplass ved Reindølsbrua, samt mange fine teltplasser langs elva.

Perfekt bosted for fiske i Jore – Haujehytta.

Hytta er en flott eldre tømmerhytte på ca. 40 km² beliggende ved Nysetra langs Dalsideveien på Lesja. Hytta har to soverom og fem sengeplasser. Den passer godt for en familie eller en gruppe fiskere.

Lei hytta her

Fisketur 3: Vangsvatnet, Miutjønnin, Langtjønn og Breidalen

I fjellet mellom Lesjaskog og Aursjøen ligger det en lang rekke med vatn, fra Vangsvatnet på 2,7 km² til små tjern og korte åer- og bekkestrekninger. Nedover Breiddalen fra Vangsvatnet, retning dammen på Aursjøen ligger småvatna som perler på ei snor.

I Vangsvatnet og Vangstjønnet er det harr i tillegg til ørret. Resten av vatna er reine ørretvatn. Fisk av varierende størrelse, men det går også fisk i bra størrelse her. Harr på rundt kiloen er ikke uvanlig.

Området er lett tilgjengelig fra Gåsbu på Dalsida eller fjellveien på Lesjaverk. Fra Møre kan du gå opp fra Aursjødammen.

Hyttetips: Vangstjønnbue ved Vangstjønn

Hvis du ikke ønsker å ligge i telt har fjellstyret bu ved Vangstjønnet som kan leies.

Du når mange fiskevann innen en times gange fra bua. Det er garn i bua og garnfiske er tillatt for utenbygdsboende. Båt ligger i naust ved Vangstjønn og Vangsvatnet.

Lei hytta her

Hyttetips: Langtjønnbue

Skal du sjekke de mange spennende fiskevannene lenger inn i terrenget er Langtjønnbue et perfekt utgangspunkt for fjellfisket. Det er en flott bu ved Langtjønn, 5–6 timers gange fra Gåsbu eller fra Øverbygdsvegen på Lesjaskog.

Gode stangfiskemuligheter i nærområdet og et fantastisk utgangspunkt for reinjakt.

Lei hytta her

Høyfjellsfiske i Reinheimen

For de som vil gå litt lenger og ha fjellet så godt som for seg selv, er Reinheimen et godt alternativ.

Avstand fra vei gjør at det ikke er så mange som tar turen inn hit. Her kan du med andre ord boltre deg helt for deg selv, uten andre stangsvingere i nærheten.

Fisketur 4: Grønvatna

Ca 6 timers gåtur fra Rånå/Bjorli inn Asbjørnsdalen eller fra Nysetra innerst i Lordalen. Grønvatna har en god bestand av ørret, og kvaliteten er av beste sort.

For stangfiskeren er bekkene og kulpene innover mot Dordiholdet spennende, samt flere av de mindre tjønna rundt Grønvatna.

Det gjøres årlige fangster av kilosfisk i området. Hytteboka på fjellstyrebua kan gi gode fisketips 😉

For den som vil ligge under tak er det mulig å leie bua til fjellstyret ved Nordre Grønvatnet. I Fjellstyrebua er det garn og det er garnfiske for utenbygdsboende. Båt er med i leien.

Lei hytta her

Lesja Jeger- og fiskerforening har også en bu ved Søre Grønvatnet. Det er en enkel jakt- og fiskerbu i nydelige omgivelser. Bua er ca. 20m2 og har sengeplass til 4 personer.

Fisketur 5: Skurveosen og Storhøtjønnet

Ca 4 timers gåtur fra parkering ved Rånå/Bjorli kommer du opp til Skurveosen. Her har fjellstyret ei bu med plass til 4 personer som kan leies. Båt følger med i både Skurveostjønnet og Storhøtjønnet.

Vær obs på at kalde somre kan gjøre at isen ligger til sist i juli. Fisk med bra kvalitet i området. Tynn bestand med god vekst.

Lei hytta her

Du trenger bare fiskekortet for Dalsida og Lordalen statsallmenning for alle de fem fisketurene du har lest om her. Og det er bare en liten del av hva Lesjafjellene har å by på.

Kjøp fiskekort

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Følg med på de siste turtipsene!

Powered by Labrador CMS