Disse elvene bør du oppleve i sommer

Tunge vak i glatte strømmer. Det er det vi vil ha.

Skrevet av

Inatur Norge

Sommeren er her, og elvefisket er i full gang. Vil du oppleve vakende ørret, døgnflue- og vårflueklekkinger og vakker vassdragsnatur?

Her finner du noen av våre favorittelver:

1. Holselva

Holselva renner ned i Strandafjorden i Ål i Hallingdalen. Den er en regulert terskelelv, hvor de store ørretene som beiter i Strandafjorden finner sine gyteområder – rett ved riksvei 7, på grensa mellom Hol og Ål.

Ørreten i Holselva er ofte stor og alltid sterk. I de storsteinete hølene går det ikke alltid fiskerens vei.
Hurtige tilslag og mothakløse kroker gjør at ørreten skånsomt kan settes tilbake i elva.
– Sånn skal de se ut!

2. Renaelva

Klassisk grov renaørret. I de mørke timene siger de store nær land, og fiskere som kjenner elva vet at B-mennesker har en klar fordel her. Foto: Bjørnar Hansen

Renaelva er stedet for storfiskjakt med lett utstyr. Elva har hatt en formidabel utvikling det siste tiåret og i dag er det ingen andre elver vi vet om med like stor tetthet av ørret over to kilo, som du har gode sjanser til å få på lett utstyr.

Her kan du lese mer om fiske og overnatting langs Renaelva.

Kjøp fiskekort

3. Barduelva

Ørreten i Barduelva kan være vanskelig å få på kroken, men har du først opplevd elva fra siin gode side drømmer du deg garantert tilbake. Foto: Vegard Veberg

Barduelva i Indre Troms renner ut av Altevatn. Så går det raskt nedover i en rekke stryk og fosser. Der elva flater ut starter som regel det gode fluefisket elva er kjent for.

Store snømengder i fjellene i Indre Troms gir nesten alltid en ganske sein sesong i Barduelva, men i midten av juni og utover er det som regel gode sjanser for godt føre.

Elva har også ganske fin elvelevende røye. Den finner du lettest i de nedre stilleflytende delene av elva.

Her kan du lese mer om Barduelva.

Kjøp fiskekort

4. Kvennan Fly Fishing i Glomma

De mange øyene og kanalene på Kvennan gjør det godt å være fisk – og fisker. Foto: Bjørnar Hansen

Fluesonen på Kvennan har rike klekkinger av mange forskjellige insektarter. Du kan få tette klekkinger av små døgnfluer så fort det begynner å minne om sommer i dalføret. Utover sommeren kommer større døgnfluer, vårfluer, og landinsekter som maur og biller.

Elva har en svært god bestand av harr og en tynn bestand av stor ørret, og er et ypperlig sted for å finslipe nymfeteknikken!

Les mer om Kvennan Fly Fishing.

5. Borgundselva

Elva som blir til den legendariske laks- og sjøørretelva Lærdalselvi, er spritklar og vakker som få. Ørreten kan bli stor og tilsvarende vrien. Akkurat som noen av oss liker det.

For å virkelig skjønne hva Borgundselva har å by på anbefales filmen over fra gutta i Black Fly Eyes. Ørretene, elva og omgivelsene er virkelig det drømmer er laget av.

Her kan du lese mer om Borgundselva.

Kjøp fiskekort

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Tips fra lokalkjente Sikre isfisketips for ørret og røye

Drømmer du om fargesprakende røyer under isen, eller en grov vinterørret? Inatur gir deg tipsene.

Fiske Røyetips fra høst til vår

Fra røya samler seg på varpene på høsten til seinvinteren og vårens kikkfiske i fjellvannene; det kommende halvåret er en spennende tid for røyefiskere.

Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...