De guider deg til ørreten

Fluefiske er utfordrende, enten du er fersk eller er på et nytt sted. Med en guide lærer du triksene mye raskere.

Skrevet av

Inatur Norge

 

Fluefiske er en livslang og tidvis frustrerende læringsprosess. Du blir aldri utlært, og selv med mange års fartstid har vi alltid mye å lære når vi kommer til et nytt sted.

Med en guide kan du ta et sjumilssteg. Er du fersk kan du lære grunleggende fisketeknikk. Er du mer erfaren kan du bli kjent med fiskeområdet på en måte du hadde trengt langt mer tid på å få til selv, og kan styre unna de mest trafikkerte områdene som de lokalkjente.

Lurer du på hvor du skal væte snøret neste gang? Her får du våre 15 turtips for årets fluesesong.

Storfiskmotoren Rena

 

En driftetur på Rena med John Bond fra Rena Fishcamp, er en morsom og ikke minst effektiv måte å bli kjent med elva som godt kan kalles Norges beste tørrflueelv for både ørret og harr. Foto: Erling Sagen

 

I Rena er det mulig å finne vakende ørret som nærmer seg eller kanskje passerer tre kilo, men det kommer ikke av seg selv. Med en dag med guide kan du få en pangstart.

John Bond og de andre guidene i Rena har lang erfaring som guide og vet hva som skal til for å finne og fange drømmefisken, enten det er en ørret eller harr.

Kontakt Rena Fishcamp for en guidet tur ned Renaelva.

Fisk i Renaelva

 

 

Tørrfluejuvelen Hemsila

 

Hemsila er en fantastisk og lett tilgjengelig tørrflueelv, men det er ikke dermed sagt så lett å få fisken til å ta akkurat din flue. Med en lokalkjent guide øker du sjansene for å få en av dalens gullgule innbyggere i håven. Foto: Vegard Veberg

 

Hemsila, kjendisen blant norske ørretelver. Lett tilgjengelig på hele strekningen, gode fluestrekk og mange vakvillige ørreter med høy snittvekt. Det er ikke så rart elva er populær.

Med en guide kan du få hjelp til å finne flere fiskeplasser og ikke minst lære triksene som skal til for å fange den sky Hemsedalsauren.

Med på fiskekortet får du også tilgang til en rekke meget gode fjellvann.

Tor Grøthe og Trond Hagen guider deg i Hemsila.

Fisk i Hemsila

 

 

Holselva med flue og aktivt markfiske

 

Holselva har godt med ørret som dette (2,2 kg). Tillatte fiskemetoder er flue og aktivt markfiske. Foto: Vegard Veberg

 

Holselvas ørreter vandrer gjennom sommeren opp fra grunne og næringsrike Strandafjorden.

Elva kan være utfordrende, men hvis du treffer gode forhold er ørret på tre kilo eller mer innen rekkevidde. La ikke mangel på flueerfaring stoppe deg. Holselva er også ypperlig for markfiskere, så lenge de fisker aktivt.

Trond Hagen som guider i Hemsila, guider også i Holselva.

Fisk i Holselva

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Fiske Hytter Renaelva – høstfiske i verdensklasse

Elva har svært stor ørret og harr, som gladelig tar tørrfluer. Høstfisket i elva kan være legendarisk når du treffer med forholdene. Her får du tips til fiske...

Fiske Heite tips til herlig høstfiske

Krystallklar luft, skarpe farger og god plass ved selv de mest lett tilgjengelige ørretvannene. Høsten er her og vi har gledet oss hele sommeren.

Jakt Fiske Hytter Bli kjent med Børgefjell

Det store fjellmassivet på grensen mellom Trøndelag og Nordland er mer enn en turmulighet. Det er nok for et helt turliv.