10 hytter for høstens beste turer

Klare dager og skarp luft! Nyt livet nær naturen på en utleiehytte fra Inatur, 

Skrevet av

Inatur Norge

 

Med en utleiehytte fra Inatur kan du leve tett på naturen fra nord til sør, i Norges fineste områder for friluftsliv. Du finner hytter for barske turer i høyfjellet og med fiskevann utenfor hyttedøra og hytter for korte turer fra byer fra Oslo til Vestlandet og Tromsø.

Her får du ti utvalgte hytter hvor du kan nyte høst og tidlig vinter, tenke i sakte fart og lade batteriene før vinteren setter inn.

 

 

1. Markahytte med Oslofjordens fineste utsikt

 

Hytta ligger svært fint til på toppen av en kolle, og har kanskje den fineste utsikten du kan få til Oslofjorden.
Er dette den beste frokostutsikten nær Oslo?
Tømmerhytta er lys og koslig, har 3-5 sengeplasser og spiseplass til 6.

 

Denne perlen finner du på Trulsrudkollen i Lommedalen, bare en kort kjøretur utenfor Oslo. Du kan også komme deg hit med buss.

Der veien stopper begynner eventyret. Du kommer deg til hytta til fots, på sykkel, ski eller truger avhengig av føreforhold. Det er ikke mer enn en kilometer før herligheten åpenbarer seg.

På Bærums sjuende høyeste topp har du fantastisk utsikt over Oslofjorden fra Tryvann til Drøbaksundet. Hytta ligger som den sydligste hytta på åskammen ovenfor Krydsbyløypa, med fri utsikt utover Bærumsmarka, Nordmarka, Holmenkollen, Oslo by og fjorden.

Hytta passer for et par, en familie eller en liten vennegjeng.

Her finner du flere utvalgte hytter nær Oslo.

Bo på Trulsrudkollen

 

 

2. Engelsvika ved Storsjøen i Rendalen

 

Her kan du bokstavelig talt fange stor ørret fra verandaen, helt til isen legger seg.
Hva sa vi? Kilosørret tatt fra verandaen.
Det er lett å få tiden til å gå i Engelsvika.

 

Engelsvika er en helt unik plass, og tidlig fullbooket i sommerhalvåret. På høsten er det lettere å få tilgang til på denne unike hytta i Rendalen. Her kan du nyte høsthimmelen, fiske fra plattingen eller bruke båten som følger med hytta på jakt etter Storsjøens stadig voksende bestand av storørret. Sjøen er åpen for fiske hele året.

Mange spennende turområder for store og små rundt hytta. Hytta har tre soverom og 10 sengeplasser. Det følger båt med som kan brukes på Storsjøen.

Bo på Engelsvika

 

 

3. Noreflott nær Norefjell skisenter

 

Hytta ligger på østsiden av Noresund, like ved Krøderen og kort vei fra Norefjell skisenter. 
Hytta er fint innredet og har åtte sengeplasser på to soverom.
KJøkkenet har topp standard.

 

En drøy time fra Oslo finner du Noreflott. Hytta ligger for seg selv og er en virkelig fredelig flott plass. Her har du kort vei til alt fra turer på beina eller med sykkel, golf og fiske.

Terassen er et naturlig samlingspunkt og et flott sted for å grille og kose seg hele året.

Bo på Noreflott

 

 

4. Hyttetun ved Vassfaret

 

Både hovedhytta og stabburet er med i leia. 
Stua har en fin sofakrok.
Her kan du virkelig diske opp de lekreste retter. 

 

Hytta består av ei hovedhytte, et anneks og et uthus, plassert på et lite tun. Hytta ligger nær Helsenningen, et lite fjellvann med bade- og fiskemuligheter.

Hytta har en stor terrasse med gode solforhold, bålpanne, grill og utemøblement. Den har ti sengeplasser fordelt på hovedhytta, uthuset og annekset.

Bo ved Vassfaret

 

 

5. Bartstu i Namdalseid

 

Bartstu ligger på bredden av Langvatnet, et godt ørretvann. Båt og kano er med i leia.
Det er ikke vanskelig å ha det moro på Bartstu.

 

Denne hytta er over 100 år gammel og har bilvei helt fram hele året. Båt og kano er med i leia på denne perlen av en naturhytte i nydelig trøndersk fjellandskap.

Svært gode friluftsmuligheter i området. Du kan fiske i Langvatnet like ved, eller utforske et av de mange andre ørretvannene i allmenningen. 

Hytta har en stor åpen peis og flott veranda. (Frister det med støkkjakt på skogsfugl: Det er fortsatt mulig for jegere uten hund å få seg jakt i statsallmenningen.)

Bo på Bartstu

 

 

6. Bryggerhus mellom Kragerø og Risør

 

Bryggerhuset ligger usjenert til på et lite småbruk, kort vei fra sjøen.
Koselig stue med stor gruepeis, perfekt for å koble av.
Med kun fem minutters gange til sjøen og mulighet for leie av alt fra kajakk til sykler, er dette en virkelig ferieperle. Og våren kommer som regel tidlig.

 

Midt mellom Risør og Kragerø finner du Levang, et lite sted på en halvøy i nærheten av Portør. Selv om huset ligger fem minutter unna sjøen er hele skjærgården og Jomfruland lett tilgjengelig. Godt sjøørretfiske i skjærgården.

Her kan du lese mer om sjøørreten og de som jobber for den, og få noen gode tips for hytteturer til gode områder for fiske etter fjordens sølv.

Hytta er et bryggerhus med tilbygg, bevart innvendig i sin opprinnelige byggestil (laftet tømmer) fra tidlig 1800-tallet. Hytta har et enkelt kjøkken med vedovn, kokeplate, benkeplate i furu og vask med innlagt varmt og kaldt vann.

På gården er det kjøkkenhage, høner og (i perioder) sauer. Bak hytta er en platting med sol store deler av døgnet. Her er sittegruppe og grill (og sandkasse).

Kort vei til spa, golfbaner, Jomfruland Nasjonalpark og fiskeplasser. Mulighet for å leie kajakker, kano og sykler (hvis ledig).

Sjekk også disse hyttene ved sjø og hav.

Bo på Bryggerhuset

 

 

7. Nybygd seter på Voss

 

Den nybygde setra har fire sengeplasser og tre soverom. 

 

Denne perlen har en helt unik beliggenhet, nydelig utsikt og gode turmuligheter i nærområdet.

Om sommeren kan du komme deg helt fram med en bil som takler dårlig vei. Om vinteren må du gå fra Tesdal, omtrent 2,5 km.

Anbefalte turer i området er til Nansenbu og Gråsidetoppen. Utleier kan også tilby guidet småviltjakt i området.

Sjekk også disse ti utvalgte hyttene på Vestlandet.

Bo på setra

 

 

8. Sandtjennhytta i Nissedal

 

Det er ikke noe å si på beliggenheten til Sandtjennhytta. Hytta har egen flytebrygge og gode bademuligheter. Foto: Torkel Skoglund
Hytta er lyst og fint innredet og har strøm og innlagt vann. Den har ti sengeplasser fordelt på hytta og anneks. Foto: Torkel Skoglund

 

Sandtjennhytta er omringet av flott turterreng. I Sandtjenn kan du fiske ørret og abbor. Båt og fiske er med i leia.

Tar du annekset i bruk har stedet ti sengeplasser. Hytta har egen flytebrygge, strøm og innlagt vann.

Bo på Sandtjennhytta

 

 

9. Krossdalen på Hardangervidda

 

Hytta er godt plassert for å oppleve Vidda fra alle sine sider.

 

Denne hytta er med sine 110 m2 et funn for dere som vil ha et komfortabelt opphold i fjellet på vestsiden av Hardangervidda.

Hytta har tre soverom med seks sengeplasser, solceller til strøm og gass til matlaging. Om sommeren er det 800m fra parkeringsplass. Om vinteren må du gå 2,5km.

Utleier hjelper gjerne til med å finne gode turforslag i området. Er du lysten på flere turer på vidda? Her får du tre tips til lange fisketurer på vidda du bør begynne å planlegge nå, og her er 10 hytter i Hardangervidda nasjonalpark.

Bo i Krossdalen

 

 

10. Kroktjernhytta i Finnemarka

 

Noe særlig nærmere vannkanten kan du ikke komme. Kroktjern har masse bitevillig abbor og er et paradis for kanopadling, jakt og fiske. 
Hytta har god plass og mange muligheter for å slappe av. Den har tre soverom og sju sengeplasser. 
Uforstyrret uteplass med brygge og fiskemuligheter. PS: Du kan også få fisk fra plattingen hvis du ikke vil forlate fluktsolen.

 

Denne fine hytta på 65m2 ligger bare en times kjøretur fra Oslo. Du kan kjøre helt fram til plassen i Finnemarka, nord for Drammen.

Hytta ligger alene og usjenert, bare noen hundre meter fra Finnemarka naturreservat. Innover i marka finner du turmål på turmål og fiskevann etter fiskevann.

Hytta har solcellepanel til strøm, gass til matlaging og snurredo inne.

Bo på Kroktjernhytta

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Tips og nyheter om hytter, jakt og fiske i Norge.

Relaterte artikler

Se alle artiklene
Hytter Hytter under nordlyset

En nordlyssafari kan koste flere tusen kroner døgnet. Med en utleiehytte fra Inatur kan du oppleve det samme for en brøkdel.

Hytter 10 villmarkshytter langt fra folk

Du finner veien til stillhet, natur og eventyr på Inatur. Her får du ti utvalgte hytter for deg som virkelig vil langt bort fra hverdagen.

Hytter 10 unike overnattingsturer

Drømmer du om en kortreist ferie utenom det vanlige, for å gire ned og lade opp i norsk natur? Turene du aldri glemmer starter på Inatur.